Disse dansetrinnene førte politiet rett til tyven

- Det er dansen min, mamma, sa 16-åringen da politiet sto på døra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tenåringen du kan se i overvåkningsvideoen over, føyer seg inn i rekken av dumme tyver som blir fanget på film.

Det var politiet i Galveston i Texas som gikk ut med videoen av tyvens dansetrinn, i håp om at de kunne avsløre ham.

Tenåringen var en av tre menn som tok seg inn i en turistbuss som selskapet «Duck Tours» bruker for å vise fram Galveston. Bussen, som også kan kjøre på vann, sto parkert i byen.

Innbruddstyvene tok seg inn gjennom nødutgangen på taket og sprayet ned interiøret med et brannslukkingsapparat, som de også tok med seg.

Ute på parkeringsplassen bestemte imidlertid en av dem seg for å danse litt, kanskje for å roe nervene. Men det skulle han aldri ha gjort. Dansen ble fanget av overvåkningskameraet, og dansetrinnene ledet politiet rett til rett mann.

For 16-åringen viste ikke fram tilfeldige trinn der han sto. Faktisk danset han signaturdansen sin.

- 16-åringen er kjent for sin «swag», eller signaturdans. Den gjør han ofte i gangene på skolen, sier Jeff Heyse fra Galveston-politiet i en pressemelding, ifølge Galveston Daily News.

Det skal ha vært vakter fra skolen 16-åringen går på som kjente igjen dansetrinnene på overvåkningsvideoen. Da gutten ikke dukket opp på skolen dagen etter, dro politiet hjem til ham og viste mora hans videoen.

Da mora spurte sønnen hva dette var for noe, svarte han ifølge Heyse følgende:

- Det er dansen min, mamma.

Den enkle og greie huskeregelen bør altså være denne: Dersom du har en signaturdans bør du ikke utføre den mens du holder på med lysky aktivitet.