<strong>DÅRLIG HELSE:</strong> Psykisk sykdom kan gjøre det vanskelig med sosiale relasjoner, skape isolasjon og gjøre at terskelen for fysisk aktivitet blir høyere. Det kan få konsekvenser for den fysiske helsa. Foto: NTB Scanpix / Plainpicture
DÅRLIG HELSE: Psykisk sykdom kan gjøre det vanskelig med sosiale relasjoner, skape isolasjon og gjøre at terskelen for fysisk aktivitet blir høyere. Det kan få konsekvenser for den fysiske helsa. Foto: NTB Scanpix / Plainpicture Vis mer

Disse diagnosene gir 10-20 års kortere levetid: - Får ikke samme tilgang til helsetjenester som andre

Den økte dødeligheten er særlig knyttet til hjerte- og karsykdom og sykdommer i luftveiene. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Personer med psykiske lidelser har 10 - 20 års kortere levetid. Nå skal legene fokusere mer på risikoen psykisk sykdom gir.

- Det er en overdødelighet blant dem med psykisk sykdom, sier Petter Andreas Ringen, overlege ved Klinikk for psykisk helse og avhengighet, OUS og fortsetter:

- De siste åra har det vært en anerkjennelse av at psykisk sykdom ikke bare sitter mellom ørene - det har også en kroppslig komponent.

Du kan nå betale med

HØSSTTILBUD 40% RABATT

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

40% RABATT

1 MÅNED

59 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

40% RABATT

3 MÅNEDER

149 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer