Disse eiendomsmeglerne tjener mer enn huset ditt

Meglerkongen Christian Haatuft hovet inn 13 millioner i fjor.

Hyttemegler: Christian Haatuft kan skilte med en inntakt på 13 millioner. Bildet er fra en hytte geilo.  Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
Hyttemegler: Christian Haatuft kan skilte med en inntakt på 13 millioner. Bildet er fra en hytte geilo. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden bankkrisa i 1992 har boligprisene i Norge økt med godt over 400 prosent. Nordmenn bruker i dag dobbelt så mye av lønna på bolig som vi gjorde den gang - og meglerne tjente i år - som i fjor - godt på den norske boligfesten.

Den som tjente mest av de profilerte eiendomsmeglerne i Norge var Christian Haatuft (46) i Eiendomsmegler 1 på Geilo. Han har spesialisert seg på salg av hytter i Norges mest eksklusive hytteområde, og hadde ifølge Skatteetaten en inntekt i fjor på 13,5 millioner kroner. I skatt har han betalt 4,4 millioner kroner.

- Du store! sier Haatuft til Dagbladet umiddelbart.

Han var klar over at summen kom til å bli høy i år på grunn av at han har tatt ut en del eiendom privat, så det kom ikke på ham som en stor overraskelse.

- Jeg har tatt ut en del som kapitalinntekt, så tallene fra Skatteetaten er forsåvidt litt misvisende. Denne summen er ikke bare lønn, sier han.

I skatt har han betalt 4,4 millioner kroner.

Hyttemegler Den profilerte hyttemegleren har i mange år tjent godt på å selge hytteeiendommer på Geilo. Han er også styremedlem i Eiendomsmegler 1 Fjellmegleren AS, hvor han jobber.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer