Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Disse eiendomsmeglerne tjener mer enn huset ditt

Meglerkongen Christian Haatuft hovet inn 13 millioner i fjor.

Hyttemegler: Christian Haatuft kan skilte med en inntakt på 13 millioner. Bildet er fra en hytte geilo.  Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
Hyttemegler: Christian Haatuft kan skilte med en inntakt på 13 millioner. Bildet er fra en hytte geilo. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siden bankkrisa i 1992 har boligprisene i Norge økt med godt over 400 prosent. Nordmenn bruker i dag dobbelt så mye av lønna på bolig som vi gjorde den gang - og meglerne tjente i år - som i fjor - godt på den norske boligfesten.

Den som tjente mest av de profilerte eiendomsmeglerne i Norge var Christian Haatuft (46) i Eiendomsmegler 1 på Geilo. Han har spesialisert seg på salg av hytter i Norges mest eksklusive hytteområde, og hadde ifølge Skatteetaten en inntekt i fjor på 13,5 millioner kroner. I skatt har han betalt 4,4 millioner kroner.

- Du store! sier Haatuft til Dagbladet umiddelbart.

Han var klar over at summen kom til å bli høy i år på grunn av at han har tatt ut en del eiendom privat, så det kom ikke på ham som en stor overraskelse.

- Jeg har tatt ut en del som kapitalinntekt, så tallene fra Skatteetaten er forsåvidt litt misvisende. Denne summen er ikke bare lønn, sier han.

I skatt har han betalt 4,4 millioner kroner.

Hyttemegler Den profilerte hyttemegleren har i mange år tjent godt på å selge hytteeiendommer på Geilo. Han er også styremedlem i Eiendomsmegler 1 Fjellmegleren AS, hvor han jobber.

I tillegg er han styreleder i Vertigo Eiendom AS som Trygve Haatuft i 2009 eide 50 prosent av.

Han var tidligere eier og styreleder i Hc Eiendom AS på Geilo, som ble oppløst i september i fjor før firmaet ble nedlagt i år.

Finanstilsynets direktør Morten Baltzersen har vært ute og sagt at han vil dempe den høye temperaturen i boligmarkedet ved å stramme grepet overfor bankene.

Andre rike meglere er Nils O. M. Nordvik i Nordvik & Partners eiendomsmegling, han tjente nesten seks millioner kroner i 2011. På toppen av formuetallene blant kjente eiendomsmeglere finner vi Finn Caspersen med en formue på 25 millioner kroner.