Disse er frimurere

Både dommeren, de tiltalte, en advokat og flere sentrale vitner i Finance Credit-saken er frimurere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De mest sentrale er:

Torgeir Stensrud: Hadde grad XLL, den høyeste graden. Var i perioder både konsernsjef og styreleder i Finance Credit-selskapene og sine personlige firmaer i Krone Gruppen.

Trond Gunnar Kristoffersen: Hadde grad III. Konsernsjef i Finance Credit og i Kris Invest.

Torstein Hellesnes: Har grad VII. Tingrettsdommer og rettens administrator i rettssaken mot Kristoffersen. Ble kjent habil etter begjæring fra forsvarerne.

Morten Kjensli: Grad I. Advokat og forsvarer for Torgeir Stensrud.

Thor Ask Terkelsen: Har grad XLL. Advokat hos Steenstrup Stordrange og sentralt vitne som risikerer tiltale. Var styreleder, styremedlem og juridisk rådgiver i Finance Credit og Nordlandsbanken. Nær venn av Stensrud.

Helge Gregusson: Har grad XLL. Direktør og tidligere styremedlem i Finance Credit og Krone Gruppen. Vitne i rettssaken. Colin Rutherford: Grad ukjent. Den skotske forretningsmannen og eieren av Intelli har vitnet i rettssaken og spilte en sentral rolle det siste halvåret i forbindelse med en redningsplan for Finance Credit. Var en venn av Stensrud som forfalsket hans underskrift for å komme bankene i forkjøpet før arrestasjonen.

André Johan Stensrud: Har grad I. Torgeir Stensruds yngre bror var blant lederne og eierne av selskaper i Krone Gruppen. Er nå medeier og daglig leder av Cogito Rådgivning, som blant annet har arrangert seminar med Stensrud.

Knut Kleppestø: Tingrettsdommer og sønn av personaldirektør Peder C.Th. Kleppestø, som har grad XLL. Som avdelingsleder i Oslo tingrett skulle han vurdere om kollega Torstein Hellesnes var inhabil, men trakk seg fordi faren var frimurer, og oppnevnte i stedet dommer Christian Bommen, som selv har en bror som er frimurer.

Anders Brosveet er Trond Kristoffersens forsvarer, og har en tilknytning til frimurerne ved at han er ansatt i John Christian Eldens advoktfirma. Elden er frimurer.

(Kilder: Matrikkel for Den Norske Frimurerorden 2004 og Bizweb).