Disse er frimurere

Både dommeren, de tiltalte, en advokat og flere sentrale vitner i Finance Credit-saken er frimurere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De mest sentrale er:

Torgeir Stensrud: Hadde grad XLL, den høyeste graden. Var i perioder både konsernsjef og styreleder i Finance Credit-selskapene og sine personlige firmaer i Krone Gruppen.

Trond Gunnar Kristoffersen: Hadde grad III. Konsernsjef i Finance Credit og i Kris Invest.

Torstein Hellesnes: Har grad VII. Tingrettsdommer og rettens administrator i rettssaken mot Kristoffersen. Ble kjent habil etter begjæring fra forsvarerne.

Morten Kjensli: Grad I. Advokat og forsvarer for Torgeir Stensrud.

Thor Ask Terkelsen: Har grad XLL. Advokat hos Steenstrup Stordrange og sentralt vitne som risikerer tiltale. Var styreleder, styremedlem og juridisk rådgiver i Finance Credit og Nordlandsbanken. Nær venn av Stensrud.

Helge Gregusson: Har grad XLL. Direktør og tidligere styremedlem i Finance Credit og Krone Gruppen. Vitne i rettssaken. Colin Rutherford: Grad ukjent. Den skotske forretningsmannen og eieren av Intelli har vitnet i rettssaken og spilte en sentral rolle det siste halvåret i forbindelse med en redningsplan for Finance Credit. Var en venn av Stensrud som forfalsket hans underskrift for å komme bankene i forkjøpet før arrestasjonen.

André Johan Stensrud: Har grad I. Torgeir Stensruds yngre bror var blant lederne og eierne av selskaper i Krone Gruppen. Er nå medeier og daglig leder av Cogito Rådgivning, som blant annet har arrangert seminar med Stensrud.

Knut Kleppestø: Tingrettsdommer og sønn av personaldirektør Peder C.Th. Kleppestø, som har grad XLL. Som avdelingsleder i Oslo tingrett skulle han vurdere om kollega Torstein Hellesnes var inhabil, men trakk seg fordi faren var frimurer, og oppnevnte i stedet dommer Christian Bommen, som selv har en bror som er frimurer.

Anders Brosveet er Trond Kristoffersens forsvarer, og har en tilknytning til frimurerne ved at han er ansatt i John Christian Eldens advoktfirma. Elden er frimurer.

(Kilder: Matrikkel for Den Norske Frimurerorden 2004 og Bizweb).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer