Disse er i politiets søkelys

Bare et fåtall personer, medlemmer av beinharde kriminelle miljø i Oslo, kan ifølge politiet stå bak drapet og det brutale kommandoranet i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Personene som politiet jakter på skal ha forgreininger til flere forskjellige kriminelle miljøer. Kilder i politiet og i det kriminelle miljøet bekrefter overfor Dagbladet identitetene på de som nå er i søkelyset.

Flere av disse har erfaring fra kampsporter, militæret og enkelte skal ha krigsbakgrunn. De fleste er ikke registrert med arbeid. Noen er imidlertid sykemeldt.

En nordmann i 30-årene. Tidligere dømt for uaktsomt drap. Nå tiltalt for pengetransportran. Har vært i søkelyset etter en rekke kommandoran de siste årene. Tilknyttet Tveita-gjengen. Etterlyst internt i politiet.

Nordmann i 30-årene , som er tilknyttet Tveita-gjengen. Han var siktet for ran av en verditransport i Drammen i mars i fjor, sammen med en av de andre etterlyste mennene. Saken ble senere henlagt. Skal være etterlyst internt i politiet.

Oslo-mann i 20-årene. Blir av kilder beskrevet som svært sentral. Politiet mistenker ham for å ha vært med på flere ran. For kort tid siden sonet han ferdig en ransdom. Skal være etterlyst internt i politiet.

Mann med utenlandsk bakgrunn. Bor på Oslos østkant. Har tilknytning til flere kriminelle miljøer i Oslo, deriblant B-gjengen. Skal være etterlyst internt i politiet.

Eks-jugoslav i 30-årene som kom til Norge på begynnelsen av 90-tallet. Bor i Oslo. Blir av kilder i det kriminelle miljøet beskrevet som sentral.

Eks-jugoslav i 20-årene , registrert i Norge på begynnelsen av 90-tallet. Bor i Oslo. Siste registrerte arbeidsplass er i slutten av 90-tallet.

Mann i 30-årene. Bor i Oslo. Også han kommer fra det tidligere Jugoslavia. Er registrert med flere arbeidssteder de siste årene.

Norsk statsborger i 30-årene. Ikke registrert med arbeidsplass. Blir koblet både til ran og narkotikavirksomhet, men er ikke straffedømt.

Eks-jugoslav i 20-årene. med adresse i Oslo. Sykemeldt. Kjent som gambler, men også kjent for å holde seg i de bakre rekkene i miljøet. Kobles til Tveita-gjengen.

Eks-jugoslav i 30-årene , adresse i Oslo. Sykemeldt. Har vært vitne i straffesak mot en profilert gjengleder i Oslo.

Nordmann i 30-årene med familie-opprinnelse fra Øst-Europa. Sykemeldt. Kilder sier til Dagbladet at han har en vag tilknytning til Tveita-gjengen.

Svensk statsborger i 30-årene. Sykemeldt. Adresse i Oslo.

En nordmann i 30-årene som blir utpekt som «edderkoppen» i dette miljøet. Skal være mannen som mottar opplysninger fra flere hold og deretter iverksetter ranene - uten selv å delta.

Nordmann i 30-årene , som også er involvert i ranssaker, deriblant bankran. Har i flere år vært med i det såkalte Tveita-miljøet. Skal ifølge advokaten imidlertid ha vært i utlandet i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer