Disse er klare

Flere og flere av statsrådspostene blir klare. Dagbladet vet at Trygve Slagsvold Vedum, Anniken Huitfeldt, Anette Trettebergstuen, Ingvild Kjerkol, Bjørnar Skjæran og Espen Barth Eide har fått sine poster.

Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum presenterer Hurdalsplattformen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 14 presenteres Hurdalsplattformen. Ett døgn seinere, torsdag kl. 12.15, kommer alle nye statsråder ut på slottsplassen før de drar videre til sine respektive departementer.

Etter det Dagbladet erfarer, vil det denne gang være 19 statsråder, hvorav 11 er fra Arbeiderpartiet og 8 er fra Senterpartiet. Morgendagens statsminister, Jonas Gahr Støre, sløyfer posten som distrikts- og digitaliseringsminister, som i dag bekles av Linda Helleland (H).

Til tross for at den kommende regjeringen har holdt kortene tett til brystet, er det likevel flere som er blitt kjent for mediene.

- Det er fordelt, så nå er alt på plass og meldes inn i tur og orden, sier Trygve Slagsvold Vedum i dag.

Han legger til at det er kongen som først får vite akkurat hvordan denne kabalen blir.

Får drømmejobben

Dagbladet er kjent med at Anniken Huitfeldt blir landets nye utenriksminister. Hun overtar dermed den viktigste posten etter statsminister og finansministeren og blir Ine Eriksen Søreides etterfølger.

Dagbladet er også kjent med at Espen Barth Eide (Ap) blir ny klima og miljøminister, og at Ingvild Kjerkol (Ap) blir helse- og omsorgsminister.

Kilder har også bekreftet til Dagbladet at Bjørnar Skjæran (Ap) blir fiskeriminister, og onsdag morgen kunne Dagbladet melde at Arbeiderpartiet setter sin kulturpolitiske talsperson Anette Trettebergstuen inn som ny kulturminister i Støre-regjeringen.

Trettebergstuen overtar dermed for Abid Raja (V) som øverste politiske leder for norsk kulturliv, en stilling hun lenge har vært «favoritt» til å få.

Brenna og Gram

NRK har tidligere meldt at det blir Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum som selv tar det tunge vervet ved å bli landets neste finansminister. Marit Arnstad, som av flere medier har vært utpekt som favoritt til denne jobben, fortsetter som parlamentarisk leder på Stortinget.

Tirsdag kunne også Dagens Næringsliv melde enkelte andre statsråder.

Kilder har opplyst til avisa at Ap-nestleder Hadia Tajik blir arbeids-sosial - og integreringsminister og at Tonje Brenna blir ny kunnskapsminister. Brenna, er i dag fylkesråd i Viken. Hun har vært generalsekretær i AUF og en av de overlevende etter terroren på Utøya.

Kilder hevder også til avisa at Sp-nestleder Anne Beathe Tvinnereim blir bistandsminister.

Aftenposten melder at Bjørn Arild Gram blir kommunalminister.

Onsdag formiddag har både Senterpartiet og Arbeiderpartiets stortingsgruppe sagt ja til å regjere på Hurdalsplattformen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer