Gjerdrum-raset

Disse er omkommet eller savnet etter skredet

Tre personer er fortsatt savnet etter skredet i Gjerdrum.

GJERDRUM: Se de nye bildene fra rasområdet i Gjerdrum. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ti personer har vært savnet siden det massive jordskredet rammet Ask i Gjerdrum natt til onsdag 30. desember.

Rundt klokka 14.30 fredag 1. januar ble det for første gang gjort funn i rasområdet, og det første dødsfallet bekreftet. Totalt er sju personer bekreftet omkommet. Alle sju er identifisert. Tre personer er fortsatt savnet.

Navnene på omkomne og savnede frigis i samråd med pårørende.

Følgende personer er savnet:

Rasa Lasinskiene (49)

SAVNET: Rasa Lasinskiene. Foto: Privat / med tillatelse fra familien
SAVNET: Rasa Lasinskiene. Foto: Privat / med tillatelse fra familien Vis mer

Lasinskiene skal ha vært ute og luftet hunden mens hun snakket med ektemannen på telefonen da raset gikk, ifølge BT.no. Fredag 1.1 bekreftet politiet at 49-åringen er savnet etter raset

Ann-Mari Olsen-Næristorp (50)

Ann-Mari Olsen-Næristorp og datteren Victoria Emilie Næristorp-Sørengen lå å sov i huset deres i Nystulia 36, da skredet gikk. Ann-Maris samboer og Victorias far, Odd Steinar Sørengen, har fortalt til avisa rb at de alle tre løp ned trappa i et forsøk på å komme seg ut.

Selv rakk han aldri det, men det siste han husker er at samboeren og datteren forsvant ut døren.

Den 4. januar, seks døgn seinere, ble famliens lille hund funnet i live i skredområdet.

SAVNET: Ann-Mari Olsen-Næristorp (50) er savnet etter raset. Foto: Privat/ med tillatelse fra familien
SAVNET: Ann-Mari Olsen-Næristorp (50) er savnet etter raset. Foto: Privat/ med tillatelse fra familien Vis mer

Victoria Emilie Næristorp-Sørengen (13)

- Det er veldig sterke reaksjoner blant lærere, medelever og mange andre om det som har skjedd. Alle her kjenner noen som er berørt. På og rundt skolen er det spesielt tunge og følelsesmessige tanker om det som har skjedd med Victoria, sier rektor Stine Thorstensen ved Gjerdrum ungdomsskole til Dagbladet.

SAVNET: Victoria Emilie Næristorp-Sørengen (13) er savnet etter raset. Foto: Privat/ med tillatelse fra familien
SAVNET: Victoria Emilie Næristorp-Sørengen (13) er savnet etter raset. Foto: Privat/ med tillatelse fra familien Vis mer

Følgende er bekreftet omkommet:

Eirik Grønolen (31)

Politiet bekrefter lørdag kveld at det var 31-åringen som ble funnet omkommet i raset fredag 1. januar.

To døgn etter at raset gikk, ble Grønolen og samboerens hund, Milli, reddet ut fra rasområdet.

«Vår høyt elskede Eirik ble brått revet bort fra oss i skredet i Gjerdrum 30 desember 2020. Vi kommer til å savne en omsorgsfull sønn, en enestående bror, en kjærlig samboer, et varmt familiemedlem, en unik venn og en inspirerende person. Han betydde mye for mange og har satt dype spor etter seg», skrev familien i et minneord.

Grønolen ble begravet torsdag 14.01.

OMKOM: 31 år gamle Eirik Grønolen omkom i skredet på Gjerdrum. Torsdag 14.01 ble han begravet fra Jeløy kapell. Her er Grønolen sammen med hunden Milli, som ble reddet ut av raset av redningsmannskaper etter to døgn. Foto: Privat / med tillatelse fra familie
OMKOM: 31 år gamle Eirik Grønolen omkom i skredet på Gjerdrum. Torsdag 14.01 ble han begravet fra Jeløy kapell. Her er Grønolen sammen med hunden Milli, som ble reddet ut av raset av redningsmannskaper etter to døgn. Foto: Privat / med tillatelse fra familie Vis mer

Bjørn-Ivar Grymyr Jansen (40)

Politiet bekreftet søndag kveld at 40-åringen ble funnet omkommet i raset 2. januar.

Hans Jørgen Jansen publiserte onsdag et rørende innlegg om familien på Facebook. Søndag kveld melder politiet at også Alma Grymyr Jansen er bekreftet omkommet.

- Jeg snakket med min bror i går kveld. Jeg vet at de var hjemme. Og jeg vet at familiens hus var blant de første som ble tatt av skredet, uttalte broren til Romerikes Blad onsdag.

OMKOMMET: Alma Grymyr Jansen (2), Charlot Grymyr Jansen (31) og Bjørn-Ivar Grymyr Jansen (40). Foto: Privat / med tillatelse fra familie
OMKOMMET: Alma Grymyr Jansen (2), Charlot Grymyr Jansen (31) og Bjørn-Ivar Grymyr Jansen (40). Foto: Privat / med tillatelse fra familie Vis mer

Alma Grymyr Jansen (2)

Søndag kveld meldte politiet at også Alma Grymyr Jansen er bekreftet omkommet. Hun ble funnet 2. januar.

Charlot Grymyr Jansen (31)

Charlot Grymyr Jansen ble bekreftet omkommet av politiet 4. januar. Hun ble funnet 3. januar.

Lisbeth Neraas (54)

Politiet bekreftet søndag kveld at Lisbeth Neraas ble funnet omkommet 2. januar.

Marius Brustad (29):

OMKOMMET: Lisbeth Neraas og Marius Brustad. Foto: Privat / med tillatelse fra familien
OMKOMMET: Lisbeth Neraas og Marius Brustad. Foto: Privat / med tillatelse fra familien Vis mer

Politiet bekreftet søndag kveld at Brustad er blant de omkomne. Han ble funnet 3. januar. Mora Lisbeth ble funnet omkommet dagen før. Ifølge Romerikes Blads var sønnen på romjulsbesøk hos moren da de begge ble tatt av skredet. Familien har gått ut med en felles erklæring til pressen:

«Det er en ubeskrivelig vanskelig og smertefull situasjon for familie og venner det vi opplever nå i forbindelse med jordskredet i Gjerdrum. Sønn og bror som sammen med sin mor på en uvirkelig måte er blitt ofre for en hendelse som er utenkelig for oss alle. Vi savner en svært elsket, kjærlig og omsorgsfull mamma, søster og datter, samt en energisk, omtenksom og høyt elsket bror. Vi står støtt sammen og er godt ivaretatt av nære venner. En stor takk til alle som har sendt støttende meldinger og varme tanker med stor empati.

HUNDESØK: Politi og redningsmannskap jobber døgnet rundt for å finne de savnede etter jordraset i Gjerdrum. Hunder blir også brukt i søket - og det er ikke uten risiko. Video: Amanda Walnum og Maja Walberg Klev / Dagbladet TV Vis mer

Å bli utsatt for dette i sitt eget hjem inne på et byggefelt skal ikke være mulig. Vi håper og ber om at et mirakel eller to skal skje selv om vi også er realistiske.

Samtidig vil vi vil takke letemannskapene, kriseteam, politiet/nødetatene og resten av beredskapen for deres innsats, og håper de fortsetter til de savnede blir funnet. Samtidig ønsker vi å sende varme tanker til andre pårørende», skriver familien.

- UVIRKELIG: Irene Ruud Gundersen. Foto: Nina Christine Gundersen / Privat
- UVIRKELIG: Irene Ruud Gundersen. Foto: Nina Christine Gundersen / Privat Vis mer

Irene Ruud Gundersen (69)

Gundersen ble bekreftet omkommet mandag kveld. Hun ble funnet søndag 3. desember.

I et innlegg på Facebook skrev dattera Nina Christine Gundersen at hennes far og søster kom seg ut av huset og er blant dem som ligger lettere skadd på sykehus.

- Huset til foreldrene mine ble tatt av raset. Søsteren min og faren min kom seg ut. De er lettere skadd og er på sykehus, men moren min er savnet. Dette er helt uvirkelig. Krysser alt jeg har på at de finner mamma, skrev Nina Christine Gundersen.

Innlegget gjengis med tillatelse.

Til Dagbladet opplyste hun tidligere at Irene Ruud Gundersen er pensjonist.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer