Disse er savnet etter raset i Ålesund

Politiet har frigitt navnene på de fem personene som er savnet etter at blokka Fjelltunveien kollapset. De evakuerte får ikke flytte hjem ennå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet.no): På en pressekonferanse i dag klokka 14 friga politiet navnene på de fem personene som er savnet etter raset i Ålesund natt til i går. Navnene blir offentliggjort etter samtale med de pårørende. Bilder av de savnede vil ikke bli offentliggjort etter ønske fra de pårørende

De savnede er:

- Kristin Krogen (23) fra Ålesund. Hun beskrives av venner som ei reiseglad jente, og hun hadde nylig et studieopphold i Asia bak seg.

- Ronny Boger Vike (35) fra Ålesund. På vegne av familien sende to av hans venner i går ut en melding til pressen. - Han er blant de savnede og fryktes omkommet, skriver de der.

- Gro Pedersen (46) fra Ålesund. Hun har i flere år vært engasjert i lokalpolitikken for partiet Venstre, og var ansvarlig for den forrige kommunevalgkampen, hvor partiet gjorde et svært godt valg.

- Unni Søreide Rudi (52) fra Ålesund.

- Bjørn Olav Rudi (52) Ålesund.

Fortsatt gass

Disse er savnet etter raset i Ålesund

Situasjonen i blokka er den samme som tidligere i dag. Bygningen er fortsatt ustabil og det er fortsatt gass i beholderen.

- Så lenge det er gass i beholderen, så er eksplosjonsfaren til stede, sier John Kåre Flo i Ålesund-politiet.

Politiet vet ikke hvor mye gass som er igjen på tanken, men de har foreløpig valgt å la gassen brenne.

- Av flere onder, så har vi valgt å la gassen brenne. Da unngår vi at gassen sprer seg til andre områder, sier brannsjef Geir Thorsen.

Eksplosjonsfaren gjør at de evakuerte beboerne foreløpig ikke får lov til å flytte hjem igjen. Ifølge politiet er nå 450 personer evakuert fra hjemmene sine, og det har til nå vært husrom til alle.

Politiet har valgt å åpne en vei som ligger noen hundre meter bak blokka, for gjennomkjøring og følger nå situasjonen time for time.

Bevegelse i blokka

Bygningen er relativt ustabil, og det er fortsatt bevegelse i blokka. Fra i går har blokka flyttet seg mellom seks og sju meter.

- En sidevegg har beveget seg, og det har vært noe forandring i fronten, sier Flo.

Det er derfor foreløpig ikke mulig å ta seg inn i bygningen for nærmere undersøkelse.

Vakthold

Politiet og Sivilforsvaret har i dag satt i gang vakthold i området for å unngå at uønskede tar seg inn i området.

- Vi vet at det kan være folk med uærlige motiver som vil ta seg inn i slike avsperrede områder og boligene som ligger der, sier Flo.

Sørgegudstjeneste

Kirken i Ålesund vil holde åpne dører for alle frem til klokka åtte i kveld. Det vil også bli arrangert en sørgegudstjeneste førstkommende lørdag.

- Vi inviterer både de pårørende og de berørte til et samling, sier LRS-prest Anstein Lothe.