<strong>ELEKTRONISKE SPOR:</strong>  Politiet gransker elektroniske spor som disse meldingene sendt fra  Agnes Elisabeth Müllers Facebook-konto den dagen hun skal ha forsvunnet. Foto: Jacques Hvistendahl
ELEKTRONISKE SPOR: Politiet gransker elektroniske spor som disse meldingene sendt fra Agnes Elisabeth Müllers Facebook-konto den dagen hun skal ha forsvunnet. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Disse Facebook-meldingene ble lagt ut rett før Agnes forsvant

Blir gransket av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORSAND/OSLO (Dagbladet): Ni dager etter at Agnes Elisabeth Müller (36) ble meldt savnet, valgte politiet overraskende å sikte hennes 34 år gamle ektemann for forsettlig drap. Det skjer uten at politiet har funnet Agnes Elisabeth Müller.

På en pressekonferanse i dag sa politiet at tekniske bevis og motstridende vitneforklaringer er årsaken til at de etterforsker saken som et drap. Overfor TV2 bekrefter politiet nå i kveld at de også har gjort funn av biologisk materiell i saken.

- Om disse har relevans til saken er noe den videre etterforskningen vil vise, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug.

Gransker meldinger Selv om Agnes Elisabeth Müller først ble meldt savnet den 19. april, skal hun ha blitt sett siste gang den 16. april.

- Det skal ha vært opplysninger om at Agnes skal ha vært ved Oanes ferjekai onsdag i tidsrommet rundt klokka 23, sier Nord-Varhaug til Dagbladet, men vil ikke svare på om det er den nå siktede ektemannen som skal ha sett henne her, eller om dette også bekreftes av andre vitner.

- Hvor den informasjonen kommer fra ønsket vi ikke å gå i detalj om, det av hensyn til etterforskningen. Politiet er fremdeles interessert i vitner som skal ha vært på kaien i dette tidsrommet, sier hun i en SMS.

Samme dag som hun antakelig forsvant, er det skrevet to meldinger med Facebook-kontoen hennes til ektemannen.

«Elster deg» står det klokka 10.45. Klokka 10.46 korrigeres meldingen: «eg mener elsker».

Politiet sier de gransker elektroniske spor, men vil ikke svare på om de mener det er Agnes Elisabeth Müller som selv har sendt meldingene.

- En gjennomgang av mulige elektroniske spor er en viktig del av etterforskningsarbeidet, men vi går ikke i detalj om hvilke vurderinger som er gjort utover dette, sier Nord-Varhaug til Dagbladet.

Nekter straffskyld Mannens forsvarer Ørjan Eskeland vil ikke kommentere innholdet av den siktedes forklaring, men sier han står fast ved at han ikke har tatt livet av kona.

<strong>SAVNET:</strong>  Agnes Elisabeth Müller er fortsatt savnet, selv om ektemannen er siktet for forsettelig drap. 
Foto: Politiet / NTB scanpix
SAVNET: Agnes Elisabeth Müller er fortsatt savnet, selv om ektemannen er siktet for forsettelig drap. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer

- Han står fast ved at han ikke har gjort dette, og er kjenner ikke straffeskyld, sier Eskeland. Ifølge Eskeland har 34-åringen det tungt etter siktelsen. Han ønsker likevel å samarbeide med politiet.
- Han har vært i et kort avhør i dag. Så vidt helsa holder vil han fortsatt forklare seg, sier Eskeland.

34-åringen ble i kveld overført fra politiarresten til en fengselscelle i Stavanger fengsel hvor han vil oppholde seg til han framstilles for varetektsfengsling i morgen.
- Han vil begjære seg løslatt på fengslingsmøtet, opplyser forsvareren.

Familien i sjokk Ekteparet er tyske statsborgere, men har bodd i Norge i flere år. Kvinnen jobbet som frisør på frisørsalongen Appeal på Hana i Sandnes.
Ifølge kollegene her skulle Müller og ektemannen separeres, og Müller ville ta med barna og flytte mer sentralt. Familien til den savnede kvinnen hjemme i Tyskland er sterkt preget av forsvinningen. 

- Vi i familien er sjokkert og veldig opprørt over dette som har skjedd, sier onkelen til Agnes, Viktor Diduch, til Dagbladet. Han ønsker ikke å kommentere saken videre, men forteller at hans bror, Agnes far, og han selv først fikk informasjon om at niesen og datteren var savnet da Aftenbladet» besøkte dem i Tyskland.

Politiet hadde bare kontakt med moren til savnende. Nå får Diduch også informasjon fra politiet, men etterlyser likevel mer informasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer