ÅRSTALEN.  
 Sentralbanskjef Øystein Olsen holdt sin årstale i Norges Bank torsdag kveld. Etter talen, er det duket for middag på Grand Hotel. 
 

 

 


Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ÅRSTALEN. Sentralbanskjef Øystein Olsen holdt sin årstale i Norges Bank torsdag kveld. Etter talen, er det duket for middag på Grand Hotel. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Disse får sitte ved «maktens bord»

Elleve utvalgte får spise middag med sentralbanksjefen i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at sentralbanksjef Øystein Olsen har holdt sin årstale klokken 18.00, er det duket for middag på Grand Hotel i Oslo.

(Se talen direkte øverst i artikkelen)

Nærmere 300 håndplukkede personer står på gjestelista, og blant andre folk fra næringslivet, politikere, og personer fra domstolen, akademia og arbeids- og organisasjonslivet. 

Det er hvert år knyttet stor spenning til hvem som får æren av å sitte rundt sentralbanksjefens bord. Sentralbanksjefens bord har i en årrekke har vært bord nummer fire, og elleve gjester får spise middag med Øystein Olsen i kveld:

• Statsminister Erna Solberg
• John Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor
• Rune Bjerke, konsernsjef i DNB
• Nina Frisak, regjeringsråd ved Statsministerens kontor
• Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge
• Gerd Kristiansen, LO-leder
• Odd Reitan, colonialmajor i Reitangruppen
• Hans Henrik Scheel, finansråd i Finansdepartementet
• Eldar Sætre, konsernsjef i Statoil
• Tore Ulstein, president i Ulstein Group
• Gunn Wærstad, konserndirektør i Nordea Bank

(Alle gjestene, bordplassering og kveldens meny kan du ser her.)

- Viktig tale Sentralbanksjefen holder sin årlige tale klokka 18 i kveld. Flere ledende politikere og statsråder er på plass, i tillegg til statsminister Erna Solberg.

- Jeg forventer en godt gjennomarbeidet tale med gode perspektiver. Det pleier det å være, sier Solberg til Dagbladet.

- Det er alltid en viktig tale, og i et år hvor Norge må øke omstillingene, med lave oljepriser, er det viktig å høre hvilket budskap sentralbanksjefen har, sier utenriksminister Børge Brende.

Siv Jensen har ingen spesielle ønsker for kveldens tale, men sier det er mange relevante temaer sentralbanksjefen kan trekke fram.

- Jeg har alltid store forventninger til sentralbanksjefens tale, han pleier å være relevant og inspirerende, sier Jensen til Dagbladet.

- Ingen forventninger Sjeføkonom Knut Mork i Handelsbanken er også blant de inviterte. Han sier til Dagbladet han ikke har noen store forventninger til kveldens tale.

- Det hadde vært kjekt om han hadde gitt noen signaler om pengepolitikken, men det regner jeg med at han sikkert ikke gjør, for det pleier han ikke. Men han kommer nok til å si noe om omstillingen i norsk økonomi, sier Mork til Dagbladet.

Anita Krohn Traaset i Innovasjon Norge sier hun regner med at han holder seg innenfor rammene de siste årstalene.

- Jeg kunne ønske han kunne dele noen store tanker om nødvendig risiko i forhold til den omstillingen norsk økonomi står ovenfor, sier Traaseth til Dagbladet.

Olav Thon har vært en fast invitert i en årrekke. Han sier han forventer seg «et godt foredrag og en hyggelig aften».

- Det pleier å være interessant å høre på. Jeg vet jo ikke hva han vil snakke om, men selv er jeg veldig spent på renteutviklingen. I nabolandet må man jo snart betale for å få ha penger i banken, sier Thon til Dagbladet

 KVELDENS MENY:  Dette får de prominente gjestene servert på Grand Hotel i kveld.
KVELDENS MENY: Dette får de prominente gjestene servert på Grand Hotel i kveld. Vis mer