Disse får tredje coronavaksinedose

Under en pressekonferanse opplyser helseminister Ingvild Kjerkol at helsepersonell skal få tilbud om tredje dose med coronavaksinen.

Helseminister Ingvild Kjerkol har invitert kommunene til dialog om coronasitusjonen og lokale smitteutbrudd. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en stigende smittetrend i over 100 kommuner i landet har helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol innkalt til pressemøte om coronasituasjonen.

Det skjer rett etter at hun har samlet alle landets kommuner til et møte med samme tematikk.

- Regjeringen følger situasjonen nøye, og det er ikke behov for å innføre tiltak nå, men det er på tide å brette opp ermene igjen, sier Kjerkol.

Hun sier at det kan bli viktig at kommuner ikke nøler med å innføre lokale tiltak.

- Kommunene står nå i krevende situasjoner, sier hun, og lover at helsemyndighetene skal bistå som best de kan.

Kjerkol opplyser at det ikke er et behov for å innføre nasjonale tiltak helt enda, selv om hun understreker at vi allerede har nasjonale anbefalinger og tiltak om å holde seg hjemme når man er syk og isolere seg dersom man får påvist coronasykdom.

Får tredje dose

Regjeringen har i dag besluttet at helsepersonell med pasientkontakt får tilbud om en tredje vaksinedose. De som fikk vaksine først, får tredje dose først, opplyser helseministeren.

- Nå starter vi med helsepersonell som har pasientkontakt, og det er fordi det er veldig viktig å beskytte førstelinja, sier Kjerkol.

FHI-direktør Camilla Stoltenberg og helsedirektør Bjørn Guldvog er også til stede på pressekonferansen.

Omprioriterer

Stoltenberg mener at det aller viktigste er at de over 65 får tredje dose. Der er det fortsatt en del som gjenstår, sier Stoltenberg.

- Det ønsker vi at kommunene prioriterer, sier Stoltenberg. Noe av grunnen til at mange av de over 65 ikke har tatt tredje dose, er at FHI har anbefalt at man prioriterer influensavaksine over tredje dose, sier hun.

Stoltenberg sier at de foretar grundige vurderinger av en rekke forhold når de nå åpner for at helsepersonell kan få en tredje dose.

Kjerkol sier at det nå reiser helsepersonell fra Østlandet til Nord-Norge for å avlaste helsetjenesten der. Helseministeren sier at de nå har innkalt til et møte fredag med blant annet statsforvalterne i Nord-Norge om den krevende coronasituasjonen i regionen.

- Anbefalingen vil senere kunne utvides til å omfatte andre grupper helsepersonell. Det vil blant annet avhenge av smittesituasjon eller økt kunnskap, sier Kjerkol.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer