Været

Disse får vårstemning

Meteorologen gir deg helgens værvinner og spår været for neste uke.

VÅRSTEMNING: I løpet av den neste uka vil de aller fleste i Sør-Norge få se glimt av sola, ifølge meteorolog, Martin Granerød. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VÅRSTEMNING: I løpet av den neste uka vil de aller fleste i Sør-Norge få se glimt av sola, ifølge meteorolog, Martin Granerød. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Til helgen vil det vil gå fra kaldt til mildvær i Nord-Norge, ifølge vakthavende meteorolog, Martin Granerød.

- Det ser det ut til at vi går mot dårlig vær i Nord-Norge i helga. Det har vært kaldt en stund, men det vil nå endre seg. Nedbøren vil komme som snø i første omgang deretter gå over til slaps og sludd over helga.

Vestlandet og Trøndelag har hatt sludd og snøbyger en periode, og lyn og tordenaktivitet. Nå vil enkelte områder få gradvis bedre vær til helgen.

- Utover helga ser det ut som bygene henger litt igjen nord for Stadt og Dovre, mens sør for Stadt og Dovre blir det gradvis bedre vær. Det blir perioder med sol og opphold, forteller Granerød til Dagbladet.

Meteorologen kan melde om veldig lave temperaturer på Svalbard.

- Det er veldig kaldt på Svalbard om dagen. Helt ned i minus 30 grader. Rekorden er minus 43,7 grader på Svalbard Lufthavn i 1979.

Helgens værvinner

Værvinner for helgen blir områdene Østafjells. Meteorologen melder om vårlige temperaturer opp mot 6-8 grader og perioder med sol i sikte.

- Det blir relativt høye temperaturer. Gjerne i de områdene som ligger litt innpå kysten i lavtliggende strøk. Ser ut til at det blir en dagtemperatur på 6-8 grader i kystnære områder Østafjells.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer