Disse fikk Økokrim på døra

15 personer siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Totalt har Økokrim tatt ut 15 siktelser i korrupssjonssaken, rettet mot både forsvarstopper, sivile og selskaper, blant annet Siemens AS..

Dagens Næringsliv bringer i dag listen over de forsvars- og næringslivstoppene som fikk Økokrim på døra i går.

Viseadmiral Jan Reksten, sjef for Fellesoperativt hovedkvarter i Forsvaret, gikk i går selv ut og bekreftet at han var en av de korrupsjonssiktede etter Økokrims omfattende razzia i går.

I en pressemelding sier han at han ser fram til å få saken grundig belyst av Økokrim slik at den kan legges død.

- Jeg er uskyldig sier han til papirutgaven av Dagbladet i dag.

Reksten leder Norges operative styrker i Afghanistan, i Sudan, på Balkan og i Norges næromårder, der det nesten daglig er nærkontakt med russiske fly og krigsskip. Han risikerer å måtte fratre sin stilling midlertidig.

Den suspenderte kontreadmiralen Alte Karlsvik (50) er en annen av de siktete, skriver VG. Han ble i mai frifunnet for tiltale om grovt bedrageri og uforstand i tjenesten, men riksadvokaten har anket saken. I tillegg har regjeringsadvokaten stevnet Karslvik med krav om tilbakebetaling av 800 000 kroner for urettmessige uttak av godtgjørelser fra Forsvaret.

Tidligere konsernsjef Hans Lødrup (64) i Siemens og Siemens-direktør Frank Almaas er også siktet.

 SIKTET:   Viseadmiral Jan Reksten gikk i går ut og innrømmet at han var en av dem som fikk besøk av Økokrim i går. Arkvifoto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX
SIKTET: Viseadmiral Jan Reksten gikk i går ut og innrømmet at han var en av dem som fikk besøk av Økokrim i går. Arkvifoto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX Vis mer

Pensjonert konteadmiral Kjell Birger Olsen (62) fikk besøk av Økokrim i går. Han er tidligere generalinspektør for Sjøforsvaret, og driver nå sitt eget firma.

- De var på jakt etter papirer og tok med seg mine to pc-er. Jeg synes det var en overreaksjon, siden de understreket at jeg bare er vitne, sier han til Dagens Næringsliv.

Kjell Arne Bratli (59), ombudsmann for Forsvaret, fikk også Økokrim på døra i går. Han arrangerte den mye omtalte golfturen i 2004. Han har en fortid som rådgiver og gruppesekretær i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, og har i tillegg vært både jouranlist og redaktør i flere norske blader og tidsskrifter. Fra 2003 har han vært rådgiver i Stortingets administrasjon.

Jan Jæger (63), pensjonert kontreadmiral og sjef for det daværende Sjøforsvarets forsyningskommando, fikk besøk i går. Han er ikke siktet, men har status som vitne. Han driver nå sitt eget selskap.

SIKTET: Suspendert kontreadmiral Atle Karlsvik (50) i mai frifunnet for tiltale om grovt bedrageri og uforstand i tjenesten. Nå har Økokrim igjen tatt ut tiltale mot ham.
FIKK BESØK: Pensjonert kontreadmiral og sjef for det daværende Sjøforsvarets forsyningskommando Jan Jæger (63), fikk besøk i går.
FIKK BESØK: Pensjonert kontreadmiral Kjell Birger Olsen (62) fikk Økokrim på døra i går.
FIKK BESØK: Kjell Arne Bratli (59), ombudsmann for Forsvaret.