Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Disse fire kan sabotere barnehage-løftet

SVs Heikki Holmås mener Høyre-ordførere kan ødelegge for Kristin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Statsminister Jens Stoltenberg vil ikke love garantere full barnehagedekning ved utgangen av 2007.

Dette er dårlig nytt for finansminister Kristin Halvorsen (SV) som varslet i valgkampen i fjor at hun vil gå av, dersom regjeringen ikke når målet om full barnehagedekning i 2007.

Nå innrømmer også SVs finanspolitiske talsmann Heikki Holmås at det kan være mulig at barnehage-løftet ikke vil bli oppfylt.

Men han mener Høyre-ordførere har skylden - ikke regjeringen.

- Akkurat nå er det fire personer som kan sabotere løftet om full barnehagdekning. Det er Oslos byrådsleder Erling Lae, Bergen-ordfører Herman Friele, Stavanger-ordfører Leif Johan Sevland og Sandnes-ordfører Jostein W. Rovik.Dette er personer som ikke har gjort jobben sin godt nok i forhold til innbyggerne sine, sier Holmås til Dagbladet.no

Holmås mener at regjeringen har bevilget nok penger.

- Vi har i statsbudsjettet lagt på bordet alle de pengene som er nødvendig for å finansiere barnehagedekningen opp til et nivå som er full barnehagedekning, sier SVs finanspolitiske talsmann Heikki Holmås til Dagbladet.no

Folk har også reagert på økningen av maksprisene. Økonomiekspert Carsten O. Five kaller avgjørelsen for merkelig og unødvendig.

SV FRYKTER SABOTASJE: Bergen-ordfører Herman Friele, Sandnes-ordfører Jostein W. Rovik, Stavanger-ordfører Leif Johan Sevland og og Oslos byrådsleder Erling Lae.
SV FRYKTER SABOTASJE: Bergen-ordfører Herman Friele, Sandnes-ordfører Jostein W. Rovik, Stavanger-ordfører Leif Johan Sevland og og Oslos byrådsleder Erling Lae. Vis mer

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) kaller økningen for maksprisen en «teknisk justering».

- Det er de med høye inntekter og store formuer som betaler noe mer. Det er ingen økning i egenandeler, og det er ingen reell økning i barnehageprisene, bare en teknisk justering, sier Stoltenberg til NTB.

image: - Disse fire kan sabotere barnehage-løftet
FRYKTER SABOTASJE:</B> SVs Heikki Holmås.