Disse fire mistet to søsken etter at eieren kastet dem på havet i Svolvær

- Helt forkastelig, sier Dyrebeskyttelsen Norge.

TRENGER ET HJEM:  - Kattungene er friske og sunne, men de trenger et hjem og en katt som kan amme dem, sier Elisabeth Engen, kontaktperson i Dyrebeskyttelsen Norge i Lofoten. Foto: Elisabeth Engen
TRENGER ET HJEM: - Kattungene er friske og sunne, men de trenger et hjem og en katt som kan amme dem, sier Elisabeth Engen, kontaktperson i Dyrebeskyttelsen Norge i Lofoten. Foto: Elisabeth Engen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag fant tilfeldige forbipasserende seks kattunger i en søkkvåt plastpose ved havna ved Storøyvalen i Svolvær.

Da de åpna posen viste to av dem seg å være døde, skriver Lofotposten.

- En forkastelig handling. De fire som lever var våte og kalde, men er nå fin form. At noen kan gjøre noe sånt vitner om komplett mangel på empati, sier nestleder Therese Simonsen Rye i Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Tromsø til Dagbladet.

- Det finnes andre måter Hun legger vekt på at å kvitte seg med kattunger på denne måten er smertefullt for kattungene det gjelder.

- Det finnes andre måter å gjøre det på. Kontakt gjerne oss, så kan vi ta over ansvaret for dem mot en mindre sum. Da tar vi oss av å skaffe dem en ny eier og eventuelt de kostnadene som følger med å avlive dem, sier Rye som håper at moren til kattungene nå er kastrert, slik at et tilfelle som dette ikke kommer til å gjenta seg.

Nestlederen sier at de fire gjenlevende kattungene er ved god helse og virker å være sykdomsfire.

Hadde trolig eiere Dette tyder igjen på at de hadde et hjem fram til de ble kastet på havet tidlig denne uka, mener Rye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.