Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Disse fire mistet to søsken etter at eieren kastet dem på havet i Svolvær

- Helt forkastelig, sier Dyrebeskyttelsen Norge.

 TRENGER ET HJEM:  - Kattungene er friske og sunne, men de trenger et hjem og en katt som kan amme dem, sier Elisabeth Engen, kontaktperson i Dyrebeskyttelsen Norge i Lofoten. Foto: Elisabeth Engen
TRENGER ET HJEM: - Kattungene er friske og sunne, men de trenger et hjem og en katt som kan amme dem, sier Elisabeth Engen, kontaktperson i Dyrebeskyttelsen Norge i Lofoten. Foto: Elisabeth Engen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag fant tilfeldige forbipasserende seks kattunger i en søkkvåt plastpose ved havna ved Storøyvalen i Svolvær.

Da de åpna posen viste to av dem seg å være døde, skriver Lofotposten.

- En forkastelig handling. De fire som lever var våte og kalde, men er nå fin form. At noen kan gjøre noe sånt vitner om komplett mangel på empati, sier nestleder Therese Simonsen Rye i Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Tromsø til Dagbladet.

- Det finnes andre måter Hun legger vekt på at å kvitte seg med kattunger på denne måten er smertefullt for kattungene det gjelder.

- Det finnes andre måter å gjøre det på. Kontakt gjerne oss, så kan vi ta over ansvaret for dem mot en mindre sum. Da tar vi oss av å skaffe dem en ny eier og eventuelt de kostnadene som følger med å avlive dem, sier Rye som håper at moren til kattungene nå er kastrert, slik at et tilfelle som dette ikke kommer til å gjenta seg.

Nestlederen sier at de fire gjenlevende kattungene er ved god helse og virker å være sykdomsfire.

Hadde trolig eiere Dette tyder igjen på at de hadde et hjem fram til de ble kastet på havet tidlig denne uka, mener Rye.

- Heldigvis er tilfeller som dette sjeldne. Folk flest som bor i Tromsø, der vi har vår hovedbase, har gode kunnskaper om kattehold og kastrerer kattene sine dersom de ikke har plass i hjemmene sine. I Lofoten er det imidlertid alt for mange som har veldig slappe holdninger til kastrering av katter. Det må vi få gjort noe med, sier Therese Simonsen Rye.

Dyrebeskyttelsen Norge har ennå ikke tatt stilling til om de kommer til å anmelde hendelsen, men Rye sier til Dagbladet at det er svært sannsynlig at de kommer til å gjøre det.

NOAH oppretter sak Dyrevelferdsorganisasjonen NOAH opplyser på sin side til Dagbladet at de kommer til å gå til politiet med saken.

Leder Siri Martinsen mener at rettsystemet i Norge i stor grad overser dumpingsaker, men viser til at en kvinne ble dømt til 28 dagers fengsel i Fredrikstad tingrett etter å ha dumpet kattemor og fire unger i en pappeske.

- Det at en person nå har blitt dømt for å ha dumpet dyr er et stort skritt i riktig retning, og sender et signal om at slike lovbrudd også rettsfølges. Nå håper NOAH at dommen vil sette presedens for liknende saker i fremtiden, slik at dumpingsakene vi anmelder, inkludert denne, vil resultere i lignende eller strengere dommer, skriver Siri Martinsen i en epost.

- Trenger en kattemor Tilbake i Svolvær er de fire gjenlevende kattungene nå trygt plassert hos Elisabeth Engen, kontaktperson for Dyrebeskyttelsen Norge i Lofoten. Hun ble kontaktet kort tid etter at de ble funnet.

- De leker og har det bra, men trenger en hunnkatt som kan amme dem. På sikt trenger de også et nytt hjem, men de er ennå kun 4-5 uker gamle, sier Elisabeth Engen til Dagbladet.

 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!