FORHANDLINGSHELG: På dette bildet fra i går ankommer Halvor Vatnar, leder for Norwegians pilotforening, meklingen mellom Norwegian og YS-forbundet Parat hos Riksmekleren. Lørdag ettermiddag mekles det fortsatt. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FORHANDLINGSHELG: På dette bildet fra i går ankommer Halvor Vatnar, leder for Norwegians pilotforening, meklingen mellom Norwegian og YS-forbundet Parat hos Riksmekleren. Lørdag ettermiddag mekles det fortsatt. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Disse flyvningene rammes hvis det blir Norwegian-streik

Hovedsakelig Skandinavia-ruter som stopper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forhandlingene mellom Norwegian-pilotenes fagforening og NHO Luftfart pågår for fullt denne helga.

Hvis de ikke når fram til en løsning før midnatt natt til mandag, kan omtrent 600 Norwegian-piloter bli tatt ut i streik.

Det er i så fall først og fremst flyvninger innen Skandinavia som blir rammet.

- Langruter som normalt «Hvis det mot formodning skulle bli streik vil det særlig gå ut over de skandinaviske rutene. Flygninger fra basene i Finland, Storbritannia og Spania, samt langrutene, forventer vi vil gå som normalt», skriver Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian i en tekstmelding til Dagbladet nå i ettermiddag.

Planlegger du å fly med Norwegian for eksempel fra Oslo til Bergen eller Stockholm på mandag, risikerer du altså å måtte se deg om etter et alternativ.

- Forstår bekymringen Blir det streik, er det et stort antall passasjerer som vil rammes.

Både mellom Oslo og Bergen og mellom Oslo og Trondheim har Norwegian nå 15 daglige avganger, går det fram av selskapets hjemmeside.

Selskapet har også mange avganger mellom norske, danske og svenske byer.

De reisende med selskapets langruter og på strekninger utenfor Skandinavia, vil derimot ikke rammes.

«Vi jobber naturligvis med en beredskapsplan for å ivareta de reisende så godt som mulig. Vi forstår at mange passasjerer er bekymret, men vi kan forsikre om at vi vil informere alle så fort vi har ny informasjon», skriver Sandaker-Nielsen.

Forhandler for fullt
Foreløpig forhandles det for fullt i regi av riksmekler Nils Dalseide, på riksmeklerens kontorer i Grensen 3 i Oslo.

- Jeg har taushetsplikt nå under forhandlingene, sa Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til Dagbladet tidligere i dag.

Norwegian hadde per august i år 79 fly som opererte 383 ruter til 122 destinasjoner i følge hjemmesida.

PÅ BAKKEN: Fly som trafikkererer Norwegians innenriksruter kan bli stående på bakken fra mandag. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet.
PÅ BAKKEN: Fly som trafikkererer Norwegians innenriksruter kan bli stående på bakken fra mandag. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet. Vis mer