Disse forklaringene kunne Jens spart seg

Liv Signe Navarsete var allerede i gang med å finne rømningsveien.

KUNNE SPART SEG:  Mens statsminister Jens Stoltenberg forsvarte Senterpartiets blasfemi-forlsga, satt Sp-ledelsen allerede sammen for å finne en løsning til å trekke hele saken.  
FOTO: KNUT FALCK/ SCANPIX.
KUNNE SPART SEG: Mens statsminister Jens Stoltenberg forsvarte Senterpartiets blasfemi-forlsga, satt Sp-ledelsen allerede sammen for å finne en løsning til å trekke hele saken. FOTO: KNUT FALCK/ SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Da kaptein Jens Stoltenberg på regjeringsskuta holdt sin pressekonferanse tirsdag ettermiddag for å redde resten av mannskapet fra å bli alvorlig sjøsyke av blasfemi-striden, var Senterpartiet allerede i gang med å finne en løsning for å trekke lovforslaget som statsministeren samtidig forsvarte.

Statsminister Jens Stoltenberg var ukjent med at Senterpartiets  arbeidsutvalg allerede satt og drøftet en retrett mens han selv måtte rykke ut og forsvare Sps standpunkt, skriver Aftenposten i dag.

De fleste reaksjoner etter pressekonferansen tyder på at Stoltenberg  helst ville ha unnvært den seansen.

Blasfemi-bråket fikk først oppmerksomhet i tradisjonelle opinionskanaler forrige uke da Senterparti-leder Liv Signe Navarsete kunne hilse partitopper i Trøndelag med at partiledelsen nå hadde tvunget regjeringskameratene Ap og SV i kne i denne saken. - Avgjørelsen er tattSøndag skulle Stoltenberg fjerne enhver tvil med sin uttalelse til Dagsrevyen om  at diskusjonen var over og avgjørelsen tatt. Den roen varte til grålysningen mandag med stortingspresident Thorbjørn Jaglands kronikk i Aftenposten med en kraftig pekefinger mot egen statsminister om å bruke partipisk i Stortinget i livssynspørsmål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer