Disse gikk på forfatterskolen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gro Dahle, student 86:

- Av teorilærer Andreas Lombnæs fikk jeg den surrealistiske automatskriften som klaffet helt med min strøm av indre bilder. Av Eldrid Lunden fikk jeg noen åpne orakelsvar som jeg har tatt fram på alle plan i livet. Jeg fikk alt! Hadde jeg ikke fått det jeg fikk der, vet jeg ikke hva som hadde skjedd med meg. Forfatterseminaret i Bø var helt avgjørende.

Hanne Ørstavik, student 93/94: - Jeg skrev min debutbok der. I Bø fikk jeg tid til å skrive og, kanskje enda viktigere, tro på å skrive. Det var godt å være hos Eldrid Lunden. Hun er en fantastisk leser. Det å kunne gå til henne med tekster og få umiddelbar tilbakemelding var utrolig bra.

Alle de forskjellige gjestelærerne viste ulike måter å forholde seg til litteratur på, og de viste også forskjellige forfattertyper.

Det å være i Bø ble på en måte åpnende.

Merete Morken Andersen, student 85:

- Jeg skjønte at det å bli forfatter var et langt lengre lerret å bleke enn det jeg hadde forestilt meg. Jeg hadde blitt en dårlig og uspiselig forfatter hvis jeg ikke hadde vært i Bø. Det var helt nødvendig å skjønne at jeg ikke kunne fortsette å skrive på den måten jeg gjorde. Ellers har de personene jeg traff hatt stor betydning for meg siden. Som redaktør har jeg nytte av å vite hvordan det er å være i den sårbare situasjonen det er å skrive og presentere det for en leser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer