Munnsex:

Disse gir mest oralsex

Det ene kjønnet er mer sjenerøse med tunga, går det fram av ny undersøkelse.

BJUDA PÅ: Er du en av dem som bjudar på for å gi partneren din nytelse? Foto: NTB/Shutterstock
BJUDA PÅ: Er du en av dem som bjudar på for å gi partneren din nytelse? Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en landsdekkende undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Kondomeriet, kommer det fram at to av ti gir oralsex minst én gang i uka.

- For mange er oralsex noe av det deiligste som finnes og den mest intime formen for sex. Det å se at partneren nyter det du holder på med, kan også̊ være veldig opphissende og tilfredsstillende for den som gir.

Det sier Kondomeriets sexolog, Ingrid Bakker, i en pressemelding.

SEXOLOG: Ingrid Bakker er sexolog hos Kondomeriet. Foto: Kondomeriet
SEXOLOG: Ingrid Bakker er sexolog hos Kondomeriet. Foto: Kondomeriet Vis mer

Menn gir mest

Til sammen 1007 personer over 18 år har deltatt i undersøkelsen, som viser at menn er mer sjenerøse med tunga og gir mer oralsex enn kvinner.

26 prosent av menn gir oralsex minst én gang i uka mot 14 prosent av kvinner.

SULTEN: Den nyskilte tannlegen Leanne markerer seg i «Naked Attraction UK», når hun blir utfordret til å vise hva hun foretrekker å gjøre med en penis. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Én av årsakene til at menn gir hyppigere oralsex, kan handle om at kvinner generelt trenger mer tid i senga, sier sexologen.

- Kvinner bruker som regel lengre tid på å bli klare for sex og trenger mer fysisk forspill. I tillegg trenger kvinner ofte lengre tid for å oppnå̊ orgasme, forklarer hun.

Vil ha mer oralsex

I undersøkelsen går det fram at en drøy tredjedel vil ha mer oralsex enn det de får i dag. Det gjelder i større grad menn enn kvinner.

Nesten fem av ti menn svarer at de ønsker å motta mer oralsex, mens bare to av ti kvinner svarer det samme.

- Oralsex fortjener mer plass i senga. Det er med på å forlenge den deilige sexen sammen med en partner, og kan styrke intimiteten og ikke minst øke sjansene for å få̊ orgasme, særlig for kvinner, sier Bakker og legger til:

- Når det er sagt, er vi alle forskjellige og om du eller partneren din ikke har lyst til å ha oralsex, er det helt lov – og helt vanlig.

FØRSTE GANG: Det nærmer seg slutten inne på «Ex on the Beach», men de holder ikke tilbake av den grunn. Nå forteller Lars Petter om en ny opplevelse da han og Andreas kom ekstra tett på hverandre. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/Dplay/Rød Løper Vis mer

- Usikkerhet rundt lukt

Det viser seg samtidig at det er en like stor andel som ikke vil at partneren skal gå ned på dem oftere enn de gjør allerede.

Dette mener sexologen kan skyldes negative erfaringer og usikkerhet rundt egen lukt og smak:

- Hvis man har hatt flere ubehagelige opplevelser under oralsex, med for eksempel dårlig teknikk, tenner og mangel på fuktighet, er det ikke rart at det ikke frister til gjentakelse. I tillegg er det mange som bekymrer seg for hvordan de smaker og lukter, sier hun og legger til:

- Alle underliv har en lukt og en smak, og det er helt naturlig.

ROSKILDE: Den sagnomsuste festivalen i Danmark er kjent for å være frilynt, men dette hadde kanskje ikke vokalisten sett for seg? Video: Ørjan Ryland Vis mer

Sexologens oralsex-tips

Ifølge sexologen finnes det ingen fasit for hvordan man gir partneren den beste munnsexen.

- Det er vanskelig å gi en «oppskrift» på hvordan man bør utføre oralsex, fordi vi er alle forskjellige. Det som fungerer for én person, fungerer ikke nødvendigvis for en annen. Derfor er det viktigste å prøve seg fram og å snakke sammen om hva som føles godt og ikke, sier hun.

Hun trekker likevel fram noen tips, som kan bidra til å gjøre munnsex-opplevelsen bedre for begge partner:

  • Finn en behagelig stilling. På denne måten får man ingen avbrytelser underveis fordi man må̊ skifte stilling eller opp for luft.
  • Start sakte. En slow start, med lekne, myke og ertende tungebevegelser, vil pirre partneren og bygge opp opphisselsen enda mer.
  • Jo våtere, desto bedre. Det gjør opplevelsen ekstra deilig for dere begge. Glidemiddel med smak kan også̊ med fordel brukes for å krydre munnsexen.
  • Husk andre erogene soner. Kombiner oralsexen med stimulering av andre erogene soner. Du har hender som kan hjelpe til under oralsexen …
  • Vis at du liker det du holder på med. Dette er svært opphissende for både kvinner og menn og kan hjelpe til med å få̊ den som mottar å slappe mer av.
  • Lytt til partneren. Merk deg hvilke berøringer og bevegelser partneren din liker og lytt til instruksjonene du får fra partneren, enten i form av direkte eller indirekte kommunikasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer