Disse Guantánamo-fangene vil til Norge

60 fanger er klare til å forlate Guantánamo. Noen har bedt om å komme til Skandinavia.

TØFF BEHANDLING: Han har lovet å stenge Guantánamo i løpet av ett år, men har bare løslatt en fange hittil. Mange tviler på at han kan oppfylle valgløftet. Foto: AP Photo/U.S. Navy/Shane T.McCoy/Scanpix
TØFF BEHANDLING: Han har lovet å stenge Guantánamo i løpet av ett år, men har bare løslatt en fange hittil. Mange tviler på at han kan oppfylle valgløftet. Foto: AP Photo/U.S. Navy/Shane T.McCoy/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sherif el Mashad (32) er en tidligere mønsterelev og idrettsmann og har alltid hevdet at han ikke har noe med terroristorganisasjoner å gjøre. Likevel sitter han fengslet på Guantánamo-basen på Cuba. Nå ønsker han seg til Norge.

Utfordrer Norge Mandag har Barack Obama vært president i et halvt år. Han har lovet å stenge Guantánamo i løpet av ett år, men har bare løslatt en fange hittil. Mange tviler på at han kan oppfylle valgløftet. Det 229 fanger i Guantánamo. 60 av disse er klare til å bli løslatt, men ingen andre land vil ha dem. Bare 11 vil trolig bli stilt for retten i USA.

Den britiske hjelpeorganisasjonen Reprieve arbeider for å få fangene løslatt.– Det ville være fantastisk om Norge vil ta imot noen av fangene. Noen må starte prosessen. President Barack Obama klarer ikke stenge leiren innen et år med mindre han får støtte fra vennligsinnede land, sier daglig leder i Reprieve, Clare Algar, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer