- Disse gutta ble trent som selvmordsbombere

Seks gutter i alderen 14 til 16 år er pågrepet i den irakiske byen Mosul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks gutter i alderen 14 til 16 år er pågrepet i den irakiske byen Mosul, mistenkt for å være potensielle selvmordsbombere.

Guttene ser ut til å ha fått opplæring av en saudiaraber som er blitt drept i en irakisk militæroperasjon, opplyser en talsmann for innenriksdepartementet.

Alle seks ble funnet av soldater i et hus sørøst i Mosul, etter at irakiske myndigheter fikk et tips om guttene, ifølge en offiser i byen.

Han sier også at alle guttene har tilstått, men at de ennå ikke var blitt fortalt hvilke mål de skulle angripe.

Hvis opplysningene stemmer, er det nok et tegn på at al-Qaida i Irak i økende grad bruker kvinner og barn for å gjennomføre selvmordsangrep, fordi de lettere slipper gjennom de strenge sikkerhetskontrollene.

Den siste tiden har flere angrep blitt utført av kvinner, enkelte skal også ha vært utviklingshemmede.

Mosul, som ligger 36 mil nordvest for Bagdad, antas å være den siste urbane bastionen for al-Qaida. Tidligere i mai innledet amerikanske og irakiske styrker en offensiv i byen.

Voldsnivået i Irak er nå lavere enn det har vært på fire år, ifølge det amerikanske militæret. Mandag ble det imidlertid nok en gang meldt om et selvmordsangrep nord for Bagdad.

VIST FRAM FOR PRESSEN: Politiet viste i dag fram fire av de seks guttene de mener er blitt trent som selvmordsbombere. Foto: MARWAN IBRAHIM/AFP/Scanpix
VIST FRAM FOR PRESSEN: Politiet viste i dag fram fire av de seks guttene de mener er blitt trent som selvmordsbombere. Foto: MARWAN IBRAHIM/AFP/Scanpix Vis mer

Denne gangen satt angriperen på en motorsykkel, og fire mennesker ble drept i eksplosjonen i byen Tarmiyah. Blant de drepte var en politimann, to sikkerhetsvakter og en sivilperson.

NTB

- Disse gutta ble trent som selvmordsbombere