Disse husene kan felle Spanias økonomi

Spøkelsene inntar Spanias forsteder.

SPØKELSESBY: Spanias største spøkelseby er Seseña - hvor tolv blokker med mer enn 2000 boliger nesten samtlige står tomme. Foto: SCANPIX
SPØKELSESBY: Spanias største spøkelseby er Seseña - hvor tolv blokker med mer enn 2000 boliger nesten samtlige står tomme. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Det går et spøkelse gjennom Europa», skrev Karl Marx i 1848. 

162 år senere er det spøkelsesbyer som rir det europeiske kontinent. For i dag er det verken krig, svartedøden eller kommunismen som tømmer byer for mennesker og liv. Det er en boble.

I Irland har ingen helt oversikt over hvor mange hus som står tomme. Ifølge Den irske arkitektforeningen (RIAI) kan antallet tomme privatboliger variere mellom «301 682 og 352 414» og tomme feriehus «kan være alt fra 49 789 til 73 476».

Les hele rapporten her!

Da Irland sprakk Dette er et formidabelt antall (det er om lag 2 274 000 boliger i Norge). Mange mener at det nettopp var boligboblen som gjorde at den irske økonomien sprakk. 7. desember la den irske regjeringen fram landets stramme statsbudsjett for neste år, der kutt verdt seks milliarder euro er bakt inn i skatteøkninger, lønns- og trygdekutt. Dette er en del av en fireårig plan som skal få kontroll over det rekordhøye underskuddet på 15 milliarder euro.

Dagbladet besøkte en av spøkelsebyene i november og her kan du lese reportasjen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer