Disse kan bli de aller første i Russland som lider under importforbudet

Magene rumler i Moskvas dyrehage.

POLSKE EPLER: Brunbjørnene i Moskva Zoo, som symboliserer Russlands selvstendighet og virilitet, må endre kostholdet etter importforbudet. AFP PHOTO / DENIS SINYAKOV
POLSKE EPLER: Brunbjørnene i Moskva Zoo, som symboliserer Russlands selvstendighet og virilitet, må endre kostholdet etter importforbudet. AFP PHOTO / DENIS SINYAKOVVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands forbud mot import av en rekke matvarer fra vestlige land har fått følger langt ut over hyllene i matbutikkene. Det rumler i magen på mange i Moskvas zoologiske hage.

For noen av de rundt 6000 dyra er fôrtilførselen framover usikker.

Dyrepasserne i en av Europas eldste zoologiske hager ble tatt på senga og har i hui og hast forsøkt å sette sammen en meny som ikke lenger baserer seg på nederlandske grønnsaker og polske epler.

Særlig eplene har vært en favoritt blant bjørnene, dyret som symboliserer russisk virilitet og selvstendighet. Nå blir dyrehagens innbyggere de første som på alvor må legge om kostholdet.

- Vi bruker importerte varer til dyrene av en rekke grunner, blant dem kostnader og dyrenes preferanser. Nå må vi kaste oss rundt, men det blir ikke lett å finne erstatninger, sier talskvinne Anne Katsjurovskaja.

Dyrehagen er særlig bekymret for leveranser av fisk, frisk frukt og grønnsaker.

Moskva Zoo har 150 forskjellige dyreslag og feier i år sitt 150-årsjubileum.

(NTB)