Disse kan ryke ut: Slik skal regjeringen rydde opp etter krisevalget

Det sviende valgnederlaget for Høyre og Frp kan presse fram endringer i regjeringen.

KAN KOMME ENDRINGER: I oktober 2013 presenterte statsminister Erna Solberg sin nye regjering foran slottet i Oslo. Nå kan det bli utskiftninger av ministre. Foto: NTB SCANPIX
KAN KOMME ENDRINGER: I oktober 2013 presenterte statsminister Erna Solberg sin nye regjering foran slottet i Oslo. Nå kan det bli utskiftninger av ministre. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En rekke kilder Dagbladet har snakket med i regjeringsapparatet og regjeringspartiene mener at statsminister Erna Solberg trenger en ny start på samarbeidsprosjektet etter mandagens krisevalg.

Kildene mener Solberg vil foreta utskifting av statsråder i løpet av høsten, trolig etter at statsbudsjettet for 2016 er lagt fram i oktober.I Fremskrittspartiet frykter enkelte at justisminister Anders Anundsen byttes ut. Spekulasjonene går på at Erna Solberg kan tenke seg å flytte den kontroversielle statsråden over til et annet departement. Anundsen skal ha signalisert at dette er en uaktuell problemstilling for ham - at han enten vil fortsette som justisminister eller forlate regjeringen. Andre kilder mener det er helt uaktuelt å ofre Anundsen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer