Disse kan stoppe Røkke

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folketrygdfondet kommer trolig ikke til å selge sine aksjer til Røkke. Fondet er tredje største aksjonær og eier alene hele 5 prosent av de stemmeberettigede aksjene i Aker RGI.

Flere av de mellomstore aksjonærene er skeptiske til budet. En allmenn oppfatning i markedet er at prisen rett og slett er for dårlig. Vital og Storebrand er blant selskapene som teller på knappene. Orkla med Jens P. Heyerdahl i spissen har til nå vært en sterk støttespiller for Røkke. Hva deres holdning nå er, er uvisst.

Aksjesparerforeningen har oppfordret småaksjonærene til å si nei til Røkkes bud på 111 kroner per a-aksje. Foreningen mener budet er altfor lavt og ber småsparerne holde seg i ro. Aker RGI har om lag 14000 småaksjonærer.

Det er vanskelig for Røkke å mobilisere så mange aksjonærer til aktivt å si ja til budet. Røkkes løfte om å dekke kurtasjeutgifter er neppe nok til å lokke de brede masser. Lenths utfall mot Røkke-budet kan bli dråpen som får begeret til å renne over for småaksjonærene. Som formann i Aker RGIs bedriftsforsamling blir han og hans ord lagt merke til.