I SPILL: Det er mange om beinet når Jonas Gahr Støre skal legge opp kabalen for framtida. Noen av dem er Jette Christensen (t.v), Marianne Marthinsen (i midten), og Espen Barth Eide (t.h.). Foto: Dagbladet / NTB Scanpix.
I SPILL: Det er mange om beinet når Jonas Gahr Støre skal legge opp kabalen for framtida. Noen av dem er Jette Christensen (t.v), Marianne Marthinsen (i midten), og Espen Barth Eide (t.h.). Foto: Dagbladet / NTB Scanpix.Vis mer

Arbeiderpartiet

Disse kjemper om plassene på nye «team Jonas»

Prinsippet om at «alle skal med» gjelder ikke når Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet plukker ut kandidatene som en dag kan bli statsråder i en Støre-ledet regjering.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jonas Gahr Støre tok over som leder for Arbeiderpartiet i 2014, og tok over et lag hvor mange av posisjonene allerede var fordelt.

Nå får han dele ut kortene på nytt - riktignok i samarbeid med en valgkomite.

Allerede er det åpen og bitter strid om vrakingen av Marianne Marthinsen som fraksjonsleder i finanskomiteen, men det er bare en av mange posisjoner som er i spill.

I prinsippet er det knyttet spenning til hva som skjer med nesten alle fraksjonslederne i Ap - altså de som er sjef for Ap-representantene i de enkelte komiteene på Stortinget.

Fraksjonslederjobbene er spennende ikke bare fordi det er en slags utvidet lederkabal - men også fordi fraksjonslederne kan være aktuelle statsrådemner for Ap i neste runde.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn