Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Europol ber publikum identifisere materiale fra uløste overgrepssaker

Disse klærne kan avsløre barneovergripere

Europol ber publikum fortsette innsatsen som hittil har identifisert ni barn og fått to overgripere dømt.

TIPS: Den internasjonale politiorganisasjonen Europol er fullstendig avhengig av publikums tips, i jakten på overgripere. Video: Europol Vis mer

«De mest uskyldige ledetråder kan noen ganger hjelpe med å få hull på en sak», står det i presentasjonen av Europol-kampanjen «Stopp barnemisbruk, spor en gjenstand».

Gjenstandene som vises fram er blant annet sokker, trøyer og bygninger. Det disse gjenstandene har felles, er at de stammer fra bilder med «seksuelt eksplisitt» innhold med barn.

«Kan du hjelpe oss med å kjenne igjen disse objektene», spør Europol.

Ni barn identifisert

At dette virker, har den internasjonale politiorganisasjonen skaffet seg godt belegg for, etter at kampanjen begynte i 2017.

«Siden da har 24000 tips blitt sendt til Europol, som allerede har ledet til identifiseringen av ni barn og til straffeforfølgelse av ni overgripere», heter det i en pressemelding som ble sendt ut fredag.

SETT DEN FØR?: - Kjenner du igjen denne sokken?, spør Europol. Foto: Europol
SETT DEN FØR?: - Kjenner du igjen denne sokken?, spør Europol. Foto: Europol Vis mer

De siste ukene har den europeiske politiorganisasjonen, som koordinerer grensekryssende operasjoner mot EUs farligste kriminelle grupper, vært vertskap for arbeidsgruppen VIDTF7 (Victim Identification Taskforce).

Ved å analyser bilder og video fra en database med 48 millioner filer har de 30 ekspertene fra 21 land og fra den globale organisasjonen Interpol funnet fire sannsynlige ofre for barneovergrep.

Vil spore opprinnelsesland

BER OM INFO: - Vet du hvor denne t-skjorta selges, spør Europol. Foto: Europol
BER OM INFO: - Vet du hvor denne t-skjorta selges, spør Europol. Foto: Europol Vis mer

Nå ber de publikum om hjelp med å identifisere bilder av en rekke objekter som stammer fra overgrepsmateriale.

«Vi vil spesifikt spore deres opprinnelse (sted/land). Du kan hjelpe ved å klikke på et objekt du kjenner igjen og gi Europol den informasjonen du har om objektet», skriver Europol i sin presentasjon.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media