Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Disse klarte ikke styre seg etter Trumps seier i New Hampshire

«Dawn of the brain dead».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NASHUA, NEW HAMPSHIRE (Dagbladet): Når Donald Trump i natt kunne erklære seier i primærvalget i New Hampshire like etter klokka 04.00 i natt, var det foran et publikum der svært mange er lei llandets elite og føler seg sviktet av politikerne.

Her var Donald Trump foran dem som elsker ham, og selv om Trump åpenbart har skapt en bevegelse han har klart å omsette i stemer, har han også skaffet seg nok av fiender.

Noen av disse holder til i Trumps egen hjemby New York, og sa klart fra hva de mente om Trumps overbevisende seier i natt.

KLOVNEBUDSKAP: Det er langt fra første gang tabloidavisa New York Daily news gåt til angrep på Donald Trump. Dette er imidlertid et meget sterkt angrep også på hans velgere. Faksmile: New York Daily News
KLOVNEBUDSKAP: Det er langt fra første gang tabloidavisa New York Daily news gåt til angrep på Donald Trump. Dette er imidlertid et meget sterkt angrep også på hans velgere. Faksmile: New York Daily News Vis mer

«WTF GOP?» var tittelen på hovedsaken hos den liberale nettavisa Huffington Post. Fritt oversatt til «Hva faen, Det republikanske partiet»

«Rasistisk, sexistisk og xenofobisk demagog vinner i New Hampshire» fortsetter avisa.

«Dawn of the brain dead» Heller ikke tabloidavisa New York Daily news har spart på kruttet i dagens papirutgave. Avisa er blitt kjent for å gå til kraftige angrep på Donald Trump, og har gjentatte ganger framstilt han som en klovn.

«Dawn of the brain dead» skriver avisa ved siden av et bilde av Trump manipulert som en klovn.

KRITIKK: Donald Trump får hard medfart etter sine siste uttalelser der han vil nekte alle muslimer adgang til USA. Faksimile: Philadelphia Daily News
KRITIKK: Donald Trump får hard medfart etter sine siste uttalelser der han vil nekte alle muslimer adgang til USA. Faksimile: Philadelphia Daily News Vis mer

En tydelig referanse til zombiefilmen «Dawn of the dead».

«Klovn gjenoppstår fra de døde med seier i New Hampshire etter at hjernedøde zombier strømmer på» skriver avisa.

Trump, som stikker av med en stor seier i New Hampshire, bryr seg neppe veldig om New York-medienes omtale av ham. Under en valgvake i en bankettsal like utenfor Manchester i natt, holdt Trump sin seierstale.

- Vi skal gjenreise forsvaret vårt. Det skal bli så stort og så sterkt at ingen - ingen - vil utfordre oss.

- Vi skal ha utrolig sterke grenser. Og folk skal komme inn i dette landet lovlig. Og vi skal bygge en mur. Det er ikke engang vanskelig å få til, sa Trump, til vill jubel fra sine tilhengere.

- Og vi skal knuse IS, la han til.

«The new furor» Dette er ikke første gang landets aviser har tatt for seg presidentkandidaten på sine respektive forsider. New York Daily News er kanskje blant verstingene, men også Philadelphia Daily News følte at Trump fortjente litt «omtale» i desember.

Reaksjonen kom etter at det natt til 8. desember norsk tid ble sluppet en pressemelding fra Trumps kampanjestab der det sto at han «vil nekte alle muslimer å komme inn i USA før representanter for landet vårt skjønner hva som foregår».

Dette satte sinnene i kok og skapte kraftige reaksjoner hos mange - blant annet i administrasjonen til president Barack Obama som tok sterk avstand fra utspillet.

Avisa dekorerte sin forside med et bilde fra møtet i South Carolina der Trump gestikulerer med høyrearmen, og under står tittelen «The few furor». Om ikke kandidatens gest var nok, er tittelen en klar referanse til Adolf Hitler - Føreren.

- Jeg. Bryr. Meg. Ikke. Administrasjonen til Obama gikk ikke like langt i sin kritikk av Trump, men en av presidentens sikkerhetsrådgivere reagerte likevel på utspillet.

- Det bryter med våre amerikanske verdier, og det virker mot sin hensikt sikkerhetsmessig. ISIL (IS) vil legge et rammeverk for en krig mellom USA og Islam. Dersom vi innfører religiøse tester på alle som kommer inn i landet, aksepterer vi dette rammeverket, sa Ben Rhodes ifølge CNN.

Heller ikke Trumps republikanske motstandere i nominasjonskampen virket veldig begeistret for forslaget. Guvernør Chris Christie slo hardt ned på utspillet i et radiointervju samme dag. Christie, som i natt må regnes som en av taperne, kunngjorde at han vil reise hjem til New Jersey for å finne ut om han akter å fortsette valgkampen.

- Dette er den typen ting folk sier når de ikke har noen erfaring, og de ikke vet hva de snakker om. Vi trenger ikke denne typen tiltak, sa han den gang.

Trump derimot var tradisjonen tro ikke nevneverdig nærtakende.

- Jeg skrev noe i dag som var veldig framtredende, noe som var veldig viktig. Det var kanskje ikke politisk korrekt. Men. Jeg. Bryr. Meg. Ikke, nærmest hvisket Trump inn i mikrofonen til øredøvende jubel fra de frammøtte.