Disse kreftsyke barna rører en hel verden med Katy Perry

Mulig å se videoen uten å felle ei tåre?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske sangstjerna Katy Perry (28) har i høst hatt stor suksess med hitlåta «Roar». Men hun er ikke den eneste som brøler om dagen.

For nå viser kreftpasienter og ansatte på barnesykehuset Dartmouth-Hitchcock at også de har mot til å brøle som løver - mot sykdommen som lenker dem fast til sykesenga og truer dem på livet.

Søndag la sykehuset ut en video på Youtube, som viser de kreftsyke barna mens de ivrig mimer og danser til låta, som handler om kjempe mot utfordringer.

Se den hjertevarmende videoen øverst i saken!

Rørende videohit På bare to dager har videoen blitt sett av - og rørt - over 470 000, og ifølge sykehuset elsker barna oppmerksomheten de får:

«Tusen takk for at dere deler videoen vår. Responsen har vært fullstendig overveldende! Barna har hør hørt deres brøl, og det har vært fantastisk å se de spente smilene på sykehuset,» heter det på sykehusets Facebook-side.

Videre forteller de at videoen har gitt barna styrke, og at den viser at de til tross for sykdommen, ikke gir opp.

Det var etter at sykehuset har samlet inn 650 000 amerikanske dollar, tilsvarende rundt 3,8 millioner norske kroner, gjennom løpene Hero Half Marathon og Ripcord 5K, at barna bestemte seg for å lage videoen som en hyllest til de mange som donerte penger.

- Sterke og modige Holly Gaspar, spesialist ved sykehuset, forteller at alle de barna på sykehuset har et brøl i seg.

- Noen ganger hører vi det, noen ganger ser vi det, og noen ganger føler vi det. Barna er sterke, modige og er alle «fightere», sier hun til Londonderry Patch.

Videoen ble spilt inn på én dag, hvor alle de medvirkende barna var i form til å danse, i stedet for å ligge i senga.

Sykepleier Susan Whalen sier videoen fikk henne til å gråte, fordi det gjenspeiler det daglige livet på sykehuset.

- Det er akkurat dette vi gjør dag inn og dag ut, sier hun til nettstedet.