Disse kvinnene avgjør Berlusconis skjebne

Må svare for anklager om sexkjøp og maktimisbruk.

DOMMERTRIO:  Giulia Turri, Carmen D'Elia og Orsola De Cristofaro er de tre dommerne som skal dømme i saken mot Silvio Berlusconi. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE ARESU/Scanpix
DOMMERTRIO: Giulia Turri, Carmen D'Elia og Orsola De Cristofaro er de tre dommerne som skal dømme i saken mot Silvio Berlusconi. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE ARESU/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går avgjorde en dommer at Silvio Berlusconi (74) må møte i retten. Han er siktet for maktmisbruk og for å ha kjøpt sex av en mindreårig.
 
Det er nattklubbdanseren Karima El Mahroug som er årsaken til Berlusconis problemer. Den italienske statsministeren beskyldes for å ha kjøpt sex av henne da hun var bare 17 år gammel og for å ha misbrukt sin makt til å få henne ut av fengsel.

Rettssaken mot Berlusconi starter 6. april. I det italienske rettssystemet plukkes dommere ut gjennom et automatisk dataprogram som skal sikre at utvelgelsen er tilfeldig.

Idette tilfelle har tre kvinnelige dommere blitt plukket ut; Giulia Turri, Orsola De Cristoforo og Carmen D'Elia.

- Dette er ikke unormalt, men ironisk, sier konkluderes det i strafferettskretser i Italia.

Ikke bekymret
Hvis statsministeren dømmes for maktmisbruk, risikerer han opp til 15 års fengsel.

I en kort kommentar i dag sier likevel statsministeren at han ikke er bekymret.

- Av kjærlighet til landet ønsker jeg ikke å snakke om dette. Det holder å si at jeg ikke er det minste bekymret, sa han på slutten av en pressekonferanse, som ellers handlet om økonomien i Italia.
 
Ringte politiet Karima El Mahroug, som nå er blitt 18 år, nekter for å ha hatt sex med Berlusconi, men hun innrømmer at hun fikk 7000 euro, nesten 50 000 norske kroner, av statsministeren etter å ha vært med på en av festene hans.

NEKTER FOR SEX:  Berlusconi anklages for å ha betalt for sex med Karima El Mahroug. Foto. REUTERS
NEKTER FOR SEX: Berlusconi anklages for å ha betalt for sex med Karima El Mahroug. Foto. REUTERS Vis mer

Berlusconi på sin side innrømmer at han ringte politiet da hun var fengslet, mistenkt for tyveri. Han hever at han gjorde dette som en tjeneste til Egypts nylig avsatte president Hosni Mubarak, fordi han var blitt fortalt at hun var Mubaraks barnebarn, noen hun ikke er.

Bråket rundt Berlusconi har fått opposisjonen til å kreve at han går av, og på søndag protesterte nesten en million italienere mot statsministeren.

Berlusconi slo i dag fast at han vil bli i vervet til valgperioden er over i 2013.

PROBLEMER MED DAMENE:  Silvio Berlusconi (74) er anklaget for å ha kjøpt sex av en mindreårig og for maktmisbruk. Foto: REUTERS/Max Rossi
PROBLEMER MED DAMENE: Silvio Berlusconi (74) er anklaget for å ha kjøpt sex av en mindreårig og for maktmisbruk. Foto: REUTERS/Max Rossi Vis mer