Disse landene er i faresonen

Flere europeiske land har sett en bekymringsfull økning i smitten de siste dagene. Disse blir etter alt å dømme «røde» etter FHIs vurdering mot slutten av uka.

EUROPA: Flere europeiske land har sett en bekymringsfull økning i smitten de siste dagene. Bilder: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det norske Folkehelseinstituttet (FHI) gir unntak fra kravet om innreisekarantene for EU/EØS/Schengen-land dersom landet har færre enn 20 smittede per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene, mindre enn 5 prosent positive tester de siste 14 dagene, og landet består en helhetsvurdering av smittesituasjonen.

Nå er en rekke av dem i faresonen for å bli farget rødt.

Regjeringen vil fredag beslutte om den skal følge FHIs anbefaling og innføre karantene ved innreise fra blant annet Sveits og Tsjekkia. Karantenereglene vil i så fall gjelde fra klokka 00.00 natt til lørdag.

Sveits, Tsjekkia og Polen

- Nye tall viser at Sveits ligger på 22,9 og Tsjekkia på 26,8 nye covid-19-tilfeller per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene, og trenden går oppover. Derfor varsler vi allerede nå at dersom ikke situasjonen endrer seg, vil FHI anbefale at Sveits og Tsjekkia blir «røde land» og dermed omfattet av innreisekarantene, sa avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet, Line Vold, i en pressemelding mandag.

Også i Polen har det de siste to ukene blitt rapportert om et økende antall nye tilfeller. Her ligger tallet på 18,7 tilfeller per 100 000 innbyggere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer