NEVADA: USA er det landet som har gjennomført flest atomprøvesprengninger på verdensbasis. Bildet er fra en atomsprenging i Nevada i USA i 1953.  Foto: National Nuclear Security Administration / Nevada Site Office / Scanpix
NEVADA: USA er det landet som har gjennomført flest atomprøvesprengninger på verdensbasis. Bildet er fra en atomsprenging i Nevada i USA i 1953. Foto: National Nuclear Security Administration / Nevada Site Office / Scanpix Vis mer

Disse landene har atomvåpen

USA har hatt flest prøvesprengninger. Russland har mest atomvåpen. Nord-Korea gjennomførte den siste testen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Nord-Korea er langt fra verdens eneste land som har atomvåpen, og når det gjelder antallet gjennomførte atomtester rangerer landet aller nederst på lista blant land som har bekreftet gjennomført tester.

Landet har siden 2006 gjennomført tre atomprøvespregninger.

De siste dagene har landet strammet opp retorikken og truslene mot USA betydelig. USA tar truslene på alvor og opplyser at de tror Nord-Korea muligens planlegger å avfyre en rakett snart.

USA med flest sprengninger Noe av det som skiller Nord-Korea fra de sju andre landene med atomvåpen, er at de har gjennomført flere prøvesprengninger i nyere tid. 

USA, som har gjennomført aller flest prøvesprengninger, utførte sin siste test i 1992, skriver CNN.

På verdensbasis er det bekreftet atomprøvesprengninger i åtte land. De er henholdsvis:

USA
Første test: 1945
Siste test: 1992
Totale tester: 1054

Russland
Første test: 1949
Siste test: 1990
Totale tester: 715

Storbritannia
Første test: 1952
Siste test: 1991
Totale tester: 45

Frankrike
Første test: 1960
Siste test: 1996
Totale tester: 210

Kina
Første test: 1964
Siste test: 1996
Totale tester: 45

India
Første test: 1974
Siste test: 1998
Totale tester: 6

Pakistan
Første test: 1998
Siste test: 1998
Totale tester: 6

Nord-Korea
Første test: 2006
Siste test: 2013
Totale tester: 3

I tillegg tror mange at Israel har atomvåpen, men det er ikke bekreftet at landet har gjennomført tester. Når det gjelder Iran er det svært usikkert hvor de står, men man antar at iranerne forsøker å skaffe seg atomvåpen.

Russland har mest Ifølge CNNs oversikt er det Russland som mest atomvåpen i verden. Ifølge nyhetskanalen har de 8420 atomstidshoder.

USA har 7650 atomstridshoder og Frankrike har 300.

Ifølge CNN har Nord-Korea færre enn 10 atomstridshoder.

USA frykter langdistanserakett Ifølge informasjon fra landet, som skal ha kommet USA for øre, fryktes det at landet planlegger å sende opp en mobil langdistanserakett som skal avfyres i løpet av de kommende dagene eller ukene.

Det er foreløpig uklart om det vil være test eller et reellt angrep.

NORD-KOREA: Mange frykter at Nord-Koreas leder Kim Jong-un vil gjennomføre flere atomtester, eller gå til krig. Foto: Scanpix
NORD-KOREA: Mange frykter at Nord-Koreas leder Kim Jong-un vil gjennomføre flere atomtester, eller gå til krig. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer