Coronavirus:

Disse landene nekter for smitte

Coronaviruset har spredd seg over hele verden, men et lite knippe land hevder at pandemien ikke har nådd innenfor landegrensene deres.

NEKTER FOR SMITTE: Nord-Korea har så langt ikke rapportert om coronasmitte, til tross for at nabolandet er hardt rammet. Foto. NTB scanpix
NEKTER FOR SMITTE: Nord-Korea har så langt ikke rapportert om coronasmitte, til tross for at nabolandet er hardt rammet. Foto. NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Coronapandemien strekker seg over hele kloden, og en rekke land er hardt rammet av viruset.

Men noen få er tilsynelatende tilsynelatende fortsatt er smittefrie. Noen av disse landene mistenkes for å hemmeligholde smittetilfeller. I andre kan det skyldes mangel på testustyr.

Dette er de «smittefrie» landene:

Nord-Korea

Nord-Koreas diktator Kim Jong-un har tviholdt på påstanden om at ingen i landet er smittet av coronaviruset. Det til tross for at nabolandet, Sør-Korea, tidlig var et av landene som utpekte seg med utbredt smitte.

Nå er det i underkant av 10 000 smittede hos Nord-Koreas naboer i sør. 135 har dødd.

Nord-Korea har innført strenge restriksjoner i landet, blant annet karantene og innreisenekt.

Vladimir Tikhonov, professor i Øst-Asia- og Korea-studier ved Universitetet i Oslo, gikk i forrige ut i Dagbladet og sa at det ikke var noen grunn til å tro at ingen er smittet av coronaviruset i Nord-Korea.

- Det høres merkelig ut. De sier to selvmotsigende ting: At ingen er infiserte, men samtidig er det kjent at mange er satt i karantene. Hvis man legger sammen tall fra offentlige kilder og Nord-Koreas ledende avis Rodong Sinmun, har rundt 10 000 mennesker sittet i karantene, fortalte han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer