- Disse legene bør ikke få ha kontakt med pasienter i det hele tatt

Funksjonshemmedes fellesorganisasjon ut mot skrekklegene.

REAGERER: Lise Connelly, fylkesleder Sør-Trøndelag i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) reagerer på at leger som enten er dømt for overgrep eller som er blitt fratatt autorisasjonen får komme tilbake i jobb som lege. Foto: Endre Vellene
REAGERER: Lise Connelly, fylkesleder Sør-Trøndelag i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) reagerer på at leger som enten er dømt for overgrep eller som er blitt fratatt autorisasjonen får komme tilbake i jobb som lege. Foto: Endre Vellene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leger som er domfelt for overgrep eller har mistet autorisasjonen bør ikke komme tilbake i pasientbehandling.

Det mener både Funksjonshemmedes fellesorganisasjons (FFO) generalsekretær Liv Arum, og trebarnsmor og fylkesleder for Sør-Trøndelag FFO Lise Connelly - som både selv har en kronisk muskelsykdom, og har en sønn (4) med samme sykdom og en datter med dysleksi.

- Jeg mener at disse legene ikke skal få lov å ha kontakt med pasienter i det hele tatt, sier Connelly til Dagbladet.

Arum mener det skal veldig mye til å miste autorisasjonen som lege.

- Våre brukergrupper, der mange er personer som ikke selv klarer å si fra — mange har ikke språk, stiller svakt i en pasientsituasjon. Da tenker jeg at hvis en lege først er dømt eller har saker som går på overgrep og seksuell utnytting vil det riktige være at legene ikke skal ha pasientbehandling, sier generalsekretær Arum.

Med 72 medlemsorganisasjoner og 335 000 medlemmer er FFO Norges største paraplyorganisasjon for organisasjoner av funksjonshemmede og kronisk syke i Norge.

I Dagbladets helgeavis forteller vi historien om en norskiransk lege som ble fratatt autorisasjonen etter at Helsetilsynet mente han hadde utnyttet pasienter seksuelt - før han så fikk autorisasjonen tilbake og jobber som lege igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer