Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Disse ligger dårlig an

Flere av de NOKAS-tiltalte vil få mer trøbbel i ankesaken enn da de ble dømt sist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Når ankesaken starter i dag vil svært mye dreie seg om Kjell Alrich Schumann. Til nå har han nektet for å hatt noen befatning med ranet, en strategi som ikke forhindret at han ble dømt til 16 års forvaring i tingretten.

Men siden dommen falt 10. mars i år har flere av Schumanns medtiltalte navngitt ham som den som skjøt og drepte Arne Sigve Klungland, politiets operative uteleder i Stavanger sentrum på ransdagen 5. april 2004.

Det knytter seg nå stor spenning til om Schumann vil tilstå ransdeltagelsen - og skuddene, i håp om strafferabatt.

Slik ligger de 13 NOKAS-tiltalte an foran ankesaken (tallene beskriver dommen i tingretten):

David Aleksander Toska (19 års fengsel):

Tilsto i forrige runde. Kjemper mot forvaring. Må overbevise retten om at han har vilje og evne til å kutte ut det kriminelle livet.

Ridvan Halimi (16 års forvaring):

Tilsto i sommer, kjemper nå for å unngå forvaring.

HOVEDPERSON: De Nokas-tiltalte var på plass i retten i 09.30-tida i dag. Alle lurer på hvilken strategi Kjell Alrich Schumann og forsvarer Fredrik Schøne Brodwall vil legge opp i ankesaken.
HOVEDPERSON: De Nokas-tiltalte var på plass i retten i 09.30-tida i dag. Alle lurer på hvilken strategi Kjell Alrich Schumann og forsvarer Fredrik Schøne Brodwall vil legge opp i ankesaken. Vis mer

Lars-Erik Andersen (15 års fengsel):

Har tilstått, og var den første som navnga Schumann som drapsmann. Har krav på strafferabatt, men det teller negativt at han først tilsto etter å ha blitt dømt i tingretten.

Erling Havnå (17 års fengsel for to ran):

Har endelig tilstått full deltakelse i ranet, men nekter fortsatt for å ha vært med på å rane Postens Brevsenter.

Kjell Alrich Schumann (16 års forvaring):

Får det svært tøft. Har nektet for at han var med på ranet. Pekt ut av flere som raner og drapsmann.

Thomas Thendrup (16 års forvaring):

Nekter fortsatt skyld. 27-åringen fra Sandnes omtaler Thendrup i sitt siste avhør.

image: Disse ligger dårlig an

Metkel Betew (16 års forvaring):

Nekter fortsatt for at han var med på ranet. Men nevnes nå i avhøret til 27-åringen fra Sandnes.

Ikmet Kodzadziku (15 års fengsel):

Nekter skyld, og har gitt en ny forklaring om at han tilfeldigvis var i Stavanger på et narkotikaoppdrag.

Dan Pettersen (15 års fengsel):

Fastholder at han verken kjente til planene eller var med på ranet. Ifølge forklaringen til Thomas Ingebrigtsen var Pettersen ikke i ranslaget, men hjalp til både før, under og etter.

Alf Henrik Christensen (13 års fengsel):

Nekter fortsatt skyld. Men Thomas Ingebrigtsen beskriver et ransmøte hvor Erling Havnå hadde med seg en annen sørlending. Christensen er sørlending.

Johnny Thendrup (13 års fengsel):

Ingen nye beviser av betydning. Kommer til å argumentere for at han må få større strafferabatt. Tilsto tidlig.

Thomas Ingebrigtsen (4 års fengsel):

Har gitt ny politiforklaring hvor han innrømmer medvirkning til ranet. Snakker seg lengre inn i saken, men skal samtidig ha strafferabatt for sin detaljerte forklaring.

William Pettersen (6 års fengsel):

Situasjonen nå er omtrent den samme som sist. Innrømmer å ha tatt vare på ransvåpen, men nekter fortsatt for at avtalen ble gjort før ranet.

<B>TILBAKE I LUSEKOFTA:</B> <B>KJEMPER MOT FORVARINGSDOM:</B> David Aleksander Toska, her med forsvarer Øysten Storrvik, vil for alt i verden unngå at den lange fengselssstraffen han fikk i tingretten blir endret til forvaring - en straff som kan forlenges livet ut.
<B>SLITER MEST:</B> Kjell Alrich Schumann er av flere av de tiltalte pekt ut som mannen som skjøt og drepte politimann Arne Sigve Klungland med flere skudd fra en AG-3.
<B>DØMT TIL FORVARING:</B> Ridvan Halimi vil prøve å overbevise lagmannsretten om at dommen i første instans var for streng.
<B>NEKTER FOR RANET:</B> Metkel Betew ble dømt til 16 års forvaring i tingretten, og har etterpå blitt navngitt i et avhør av en annen siktet.