FAREN: Faren til 23-åringen var en av de første som ble tatt inn i politiets varetekt etter massakren, før han i går ble sluppet fri. Han forteller til den britiske avisa The Telegraph at han ikke hadde noen anelse om hva sønnen planla. Foto: AFP PHOTO / FAWZI DRIDI / NTB Scanpix
FAREN: Faren til 23-åringen var en av de første som ble tatt inn i politiets varetekt etter massakren, før han i går ble sluppet fri. Han forteller til den britiske avisa The Telegraph at han ikke hadde noen anelse om hva sønnen planla. Foto: AFP PHOTO / FAWZI DRIDI / NTB ScanpixVis mer

- Disse menneskene ødela hodet til sønnen min med grusomme tanker og ideer

Jakter flere gjerningsmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag formiddag åpnet tunisiske Seifeddine Rezgui ild på en strand foran flere turisthoteller og ved et hotell langs strandpromenaden i den tunisiske byen Sousse.

NTB melder at «nesten 40» mennesker ble drept i angrepet terrororganisasjonen IS var raskt ute med å ta ansvaret for.

- Ødela hjernen Faren til 23-åringen var en av de første som ble tatt inn i politiets varetekt etter massakren, før han i går ble sluppet fri. Han forteller til den britiske avisa The Telegraph at han ikke hadde noen anelse om hva sønnen planla.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg vet ingenting. Jeg visste ikke hva han drev med. Det er det jeg sa til politiet og det er det jeg sier til deg nå, sier Abdul-Hakeem Rezgui, og legger skylda på de ekstremistiske kreftene som drev sønnen til ugjerningen.

- Disse menneskene ødela hodet til sønnen min med grusomme tanker og ideer. De ødela ham.

Han forteller også om hvordan han fikk vite om angrepet da politiet kom og hentet ham.

- Jeg kom hjem fra jobb på jernbaneverket klokka 11.30. Jeg la meg til å sove, og så ble jeg vekket klokka 16 av at politiet kom til hjemmet mitt. De sa at jeg måtte bli med dem. Jeg spurte dem om hvorfor jeg måtte det, og de lurte på om jeg ikke hadde fulgt med på nyhetene, sier han, og understreker at han trodde sønnen bare var en flittig universitetsstudent.

Radikal gruppe Det samme bildet tegnes av en av 23-åringens medstudenter, men vedkommende forteller at dette endret seg etter det første året. At han ble en del av en radikal studentgruppe.

Sakte men sikkert skal han ha forsvunnet fra universitetet. Han registrerte seg blant annet til en mastergrad i oktober i fjor, men deltok aldri på noen av forelesningene.

Naboene kan også fortelle at den unge mannen ikke stakk seg nevneverdig ut i nabolaget, mens det ifølge Telegraph var mulig å spore hans IS-sympatier på Facebook-siden hans.

Bidro indirekte Faren til 23-åringen, samt de tre romkameratene, som ble arrestert fredag, ble altså i går sluppet løs.

Myndighetene gjorde det samtidig klart at de fortsatt jakter flere gjerningsmenn. Ikke personer som var med på selve skytingen, men som hjalp Rezgui med å gjennomføre angrepet.

- Vi er sikker på at andre bisto ham. De var ikke med på selve skytingen, men de bidro indirekte.

En representant for myndighetene fortalte også til nyhetsbyrået AP at mobiltelefonen til attentatmannen skal ha blitt funnet i vannet, og at denne viste at han ringte faren sin kort tid før angrepet.

ATTENTATMANN: Seifeddine Rezgui ble selv drept i angrepet der nesten 40 mennesker mistet livet. Foto: AP / NTB Scanpix
ATTENTATMANN: Seifeddine Rezgui ble selv drept i angrepet der nesten 40 mennesker mistet livet. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer