Disse ni flyplassene kan bli stengt i natt hvis det blir streik

Flytrafikken i nord vil bli hardest rammet.

BRÅSTOPP:  I alt 680 ansatte i SAS og Widerøe går ut i streik ved midnatt hvis ikke partene kommer til enighet. Widerøes flytrafikk nord for Trondheim kan bli kraftig lammet av streiken. Foto: Elin Hansson
BRÅSTOPP: I alt 680 ansatte i SAS og Widerøe går ut i streik ved midnatt hvis ikke partene kommer til enighet. Widerøes flytrafikk nord for Trondheim kan bli kraftig lammet av streiken. Foto: Elin Hansson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag møter Luftfartens Funksjonærforening (LFF) og NHO Luftfart hverandre til megling. Kommer ikke partene til enighet i løpet av dagen, blir det streik fra midnatt.

Da vil i så fall 140 Widerøe-ansatte og 540 SAS-ansatte bli tatt ut i streik.

Verst i nord Det kommer til å hemme flytrafikken nord for Trondheim kraftig, forteller informasjonssjef Silje Brandvoll i Widerøe til Dagbladet.

- Vi jobber på spreng med å finne løsninger slik at vi kan avvikle så mange flyvinger som mulig, men blir det streik kan vi måtte se oss nødt til å stenge flere flyplasser nord i landet, sier Brandvoll.

2000 reisende daglig I alt ni flyplasser kan bli stengt som følge av den mulige streiken (se liste til høyre). Bare i oktober var det 57 633 passasjerer innom en av flyplassene, viser tall fra Avinor.

Det tilsvarer drøyt 2000 passasjerer daglig.

- Men dette er ikke absolutt. Det kan hende vi kan holde delvis åpent, sier Brandvoll.

Bruker SAS-ansatte Grunnen til at streiken kan ramme reisende med Widerøe spesielt hardt, er fordi flyselskapet bruker SAS Ground Handling (SGH), SAS' bakkeansatte, som bakkemannskap på mange av sine flyplasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer