Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Disse ni flyplassene kan bli stengt i natt hvis det blir streik

Flytrafikken i nord vil bli hardest rammet.

 BRÅSTOPP:  I alt 680 ansatte i SAS og Widerøe går ut i streik ved midnatt hvis ikke partene kommer til enighet. Widerøes flytrafikk nord for Trondheim kan bli kraftig lammet av streiken. Foto: Elin Hansson
BRÅSTOPP: I alt 680 ansatte i SAS og Widerøe går ut i streik ved midnatt hvis ikke partene kommer til enighet. Widerøes flytrafikk nord for Trondheim kan bli kraftig lammet av streiken. Foto: Elin Hansson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag møter Luftfartens Funksjonærforening (LFF) og NHO Luftfart hverandre til megling. Kommer ikke partene til enighet i løpet av dagen, blir det streik fra midnatt.

Da vil i så fall 140 Widerøe-ansatte og 540 SAS-ansatte bli tatt ut i streik.

Verst i nord Det kommer til å hemme flytrafikken nord for Trondheim kraftig, forteller informasjonssjef Silje Brandvoll i Widerøe til Dagbladet.

- Vi jobber på spreng med å finne løsninger slik at vi kan avvikle så mange flyvinger som mulig, men blir det streik kan vi måtte se oss nødt til å stenge flere flyplasser nord i landet, sier Brandvoll.

2000 reisende daglig I alt ni flyplasser kan bli stengt som følge av den mulige streiken (se liste til høyre). Bare i oktober var det 57 633 passasjerer innom en av flyplassene, viser tall fra Avinor.

Det tilsvarer drøyt 2000 passasjerer daglig.

- Men dette er ikke absolutt. Det kan hende vi kan holde delvis åpent, sier Brandvoll.

Bruker SAS-ansatte Grunnen til at streiken kan ramme reisende med Widerøe spesielt hardt, er fordi flyselskapet bruker SAS Ground Handling (SGH), SAS' bakkeansatte, som bakkemannskap på mange av sine flyplasser.

Widerøe vil derfor miste både sine egne, og innleide ansatte hvis partene i LFF og NHO ikke kommer til enighet før 24.00 i natt.

Men hos Widerøe har de fremdeles håp om at dagens mekling ikke resulterer i streik.

- Uansett har vi en målsetting om å få så mange som mulig frem til sine destinasjoner, sier Brandvoll.

Noe forsinkelse SAS-passasjerer vil være i en betydelig bedre situasjon hvis streiken skulle bli et faktum. Pressekontakt Tormod Sandstø i SAS forteller at all planlagt flytrafikk vil bli avviklet som normalt.

- Det kan bli noe mer ventetid for reisende, men vår ambisjon er å avvikle et normalt trafikkprogram, sier Sandstø til Dagbladet.

Det er særlig ved innsjekk og henting og levering av bagasje reisende eventuelt vil oppleve forsinkelser.

- Vi kommer til å flytte mannskap og ressurser rundt for å være best mulig rustet til å håndtere en streik. Vi føler oss godt forberedt, sier Sandstø.

- Beregn mer tid Han oppfordrer imidlertid reisende til og i størst mulig grad å benytte seg av automatiserte løsninger for for eksempel innsjekk.

Skal du reise med ekstra bagasje bør du også regne med å bruke litt lengre tid enn vanlig, ifølge Sandstø.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling