Disse nordmennene feller dom over Putin

Putins parti går mot seier i parlamentsvalget. Mange advarsler om valgfusk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Alt tyder på at president Vladimir Putin og hans Enhetlig Russland vinner en brakseier med over 60 prosent av stemmene. Men vil valget være åpent, fritt og rettferdig?

Les alt om valget i Russland.

Manipulering

Stortingsrepresentantene Vidar Bjørnstad (AP) og Øyvind Vaksdal (FrP) er to av rundt 100 valgobservatører fra europeiske parlamenter som observerer valget. De skal dømme om valget til slutt blir «fritt og rettferdig», og er i overensstemmelse med vestlige standarder for frie valg.

Les: 400 valgobservatører fordelt på 95 000 valglokaler

– Det vi vil se etter er om det har foregått organisert manipulering på valgdagen. En av de tingene vi har blitt gjort oppmerksomme på er at det kan komme busslaster med velgere, det vil være en indikasjon på at noen har mobilisert akkurat disse velgerne til å stemme på et bestemt parti, sier Bjørnstad.

– En annen ting vi vil se på er om velgere som har fått tillatelse til å stemme et annet sted enn hjemstedet vil stemme flere ganger. Det er gitt flere tillatelser til velgere som vil stemme andre steder enn hjemstedet enn ved tidligere valg, sier Bjørnstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer