Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Disse omkom i ulykken

Politiet har nettopp offentliggjort navnene tre menn fra Rogaland og en kvinne fra Færøyene som omkom i flyulykken på Stord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NYHAMNA/OSLO (Dagbladet.no): Gudrun Hervør Joensen (41) fra Færøyene og rogalendingene Martin Charles Evertsen (25), Jarle Reime (33) og Per Olaf Skjæveland (33) ble drept i flyulykken, opplyser politiet i en pressemelding i kveld.

Tidligere på dagen ble det avholdt ett minutts stillhet for de omkomne.

Rett før klokka 16 samlet det seg nesten 3000 Ormen Lange-ansatte foran idrettshallen i anleggsleiren, for å bli informert om ulykken som har rammet mange av anleggets ansatte.

Jan Tore Elverhagen prosjektleder for Aker Stord på Nyhamna informerte de rundt 800 som fikk plass i hallen, om hvorfor de valgte å stenge ned arbeidet for dagen.

Informasjonskonsulenti Norsk Hydro, Lillian Aasheim, forteller til Dagbladet.no, at Aker valgte å avslutte arbeidet for dagen da de så omfanget av flyulykken. Hydro valgte da å foreta en avstenging av hele anlegget som har rundt 3000 arbeidere.

- Vi besluttet rett etter Akers avgjørelse, å stenge ned hele anlegget. Videre kalte vi inn Aukra kommunes beredskapsteam, som nå operere med anleggets egne beredskapsteam, forteller Aasheim.

Videre forteller hun at Ormen Lange-anlegget vil starte opp igjen arbeidet klokken seks i morgen tidlig.

Norsk Hydro har akkurat har fått på plass en egen TV-kanal internt i leiren, som ble benyttet i varslingsarbeidet. Via intern-TV, løpesedler og tjenestevei, ble de 3000 ansatte bragt ut av anlegget. Dermed strømmet flere tusen arbeidere mot brakkeområdet hvor de ble bedt om å avvente til informasjonsmøtet klokka 16.

SØRGET: De 3000 ansatte ved Ormen Lange la ned arbeidet for dagen. Foto: Erik Hattrem
SØRGET: De 3000 ansatte ved Ormen Lange la ned arbeidet for dagen. Foto: Erik Hattrem Vis mer

Rundt 400 av arbeiderne er polakker, som dermed måtte informeres via tolk. Selve informasjonsmøtet i ettermiddag ble gjennomført på fire språk: norsk, engelsk, polsk og russisk.

Allmøtet ble avsluttet med ett minutts stillhet. Noe som ikke ble oppfattet av de over tusen menneskene som stod utenfor de store døren i idrettshallen. Der gikk praten livlig videre om hva som hadde skjedd tidligere på dagen.

Beredskapen til Hydro på Ormen Lange anlegget består av egen anleggsprest og Hydros anleggshelsetjeneste. Når ulykken skjedde var Anleggsprest Torvald Grønnli på høstferie.

- Jeg fikk beskjed om ulykken tidlig i dag morges og snudde bilen og begynte på turen tilbake til Ormen Lange, forteller Grønnli på telefon.

Grønnli var tilbake ved Ormen Lange rundt klokken 17 for å ta fatt på støttearbeidet rundt de ansatte i Aker Kværner Stord.

Den fjerde av de omkomne, Gudrun Hervør Joensen (41) fra Færøyene, jobbet som kabinansatt i Atlantic Airways, skriver den færøyiske avisen Sosialurin.

- Det flagges på halv stang ved flyplassen, og i den lille bygda der hun kommer fra, sier journalist Rolent Waag Dam i Sosialurin til Dagbladet.no.

image: Disse omkom i ulykken