Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Disse områdene er evakuert

Som følge av eksplosjonene i Regjeringskvartalet.

SKJERPET BEREDSKAP: Bevæpnet politi sjekket i ettermiddag all trafikken inn til Oslo Lufthavn. LESERFOTO
SKJERPET BEREDSKAP: Bevæpnet politi sjekket i ettermiddag all trafikken inn til Oslo Lufthavn. LESERFOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En rekke bygninger i Oslo sentrum, samt sentrale trafikknutepunkter ble i ettermiddag evakuert som følge av eksplosjonen i Regjeringskvartalet.

Flere kvartaler rundt eksplosjonsstedet i sentrum er sperret av. Sentralstasjonen i Oslo ble også evakuert for en drøy time siden.

TV 2s lokaler i Karl Johans gate ble i ettermiddag evakuert, etter funn av en mistenkelig gjenstand utenfor bygningen.

- Vi har et scenario ved TV 2, så dette området er avsperret, til vi vet om denne pakka inneholder sprengstoff, opplyste Oslo-politiet på en pressekonferanse.
  Bevæpnet politi Flere bygg i Akersgata er evakuert, deriblant VG, bildebyrået Scanpix og nyhetsbyrået NTB i Akersgata 55. 

Også Aftenposten, som holder til i Postgirobygget like ved sentralstasjon har evakuert sin redaksjon.

All biltrafikk inn til Oslo Lufthavn sjekkes av politiet. Flytrafikken forøvrig går som normalt for øyeblikket, ifølge informasjonssjef Jo Kobro.

Bevæpnede politifolk sjekker alle som skal inn og ut av Ullevål Universitetssykehus, melder Dagbladets journalist på stedet. Sykehuset tar imot de skadde fra eksplosjonen.

Fraråder å oppsøke sentrum På en pressekonferanse like før klokka 18 i ettermiddag ba politiet folk om å komme seg ut av sentrumsområdene.

- Kom dere ut av Oslo sentrum og unngå store ansamlinger. Hold dere hjemme. All offentlig kommunikasjon går nå som normalt, sa stabssjef Einar Aas og fungerende politimester Sveinung Sponheim.

Oslo Kino holder stengt i kveld, bekrefter direktør Geir Bergkastet i Oslo Kinematografer.

- Dette gjelder både kinoene som ligger i sentrum, men også Ringen og Colosseum.