Disse plakatene kostet 58 millioner

Kristne får rekordbot for homohat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En føderal jury i Maryland dømte Westboro Baptist Church fra Kansas til å betale familien Snyder 10,9 millioner dollar i oppreising etter å ha stormet inn under begravelsen til 20 år gamle Matthew Snyder i en anti-homoprotest, melder CNN.

Matthew Snyder ble drept i Anbar-provinsen i Irak i 2006. Under begravelsen i hjembyen stormet medlemmer av baptistkirken fra Kansas inn.

Mens de ropte nedverdigende slagord og viste plakater med teksten «Gud hater homser», ødela de den høytidelige stunden for familien Snyder.


- Det er vanskelig nok å begrave sin 20 år gamle sønn, om man ikke skal forholde seg til noe som dette også, forteller Matthews far, Al Snyder, til CNN.

I tillegg til homohetsen, forteller Al om plakater med teksten «Takk Gud for døde soldater».

Baptistkirken mener at gud straffer USA for sin toleranse overfor homofile. De mener at gud straffer landet blant annet ved å ta livet av amerikanske soldater i Irak, og har demonstrert ved mange av begravelsene til døde soldater.

Retten har idømt kirken millionboten for å advare dem og andre om å forsøke seg på samme type sabotasje i delstaten, uten at det ser ut som om budskapet har gått inn hos Westboro Baptist Church.


- Dette er ingenting. Gud kommer ikke til å slutte å drepe soldatene deres. Han kommer ikke til å slutte å pøse sin vrede over dette landet. USA er fortapt, sier datteren av kirkens grunnlegger, Shirley Phelps-Roper.

PLANLEGGER NYE AKSJONER: Shirley Phelps-Roper er selv svært aktiv i kampanjen mot homofili, og mener boten på 58 millioner kroner ikke kommer til å stoppe verken dem eller deres gud. Foto: Scanpix
PLANLEGGER NYE AKSJONER: Shirley Phelps-Roper er selv svært aktiv i kampanjen mot homofili, og mener boten på 58 millioner kroner ikke kommer til å stoppe verken dem eller deres gud. Foto: Scanpix Vis mer

Samtidig forteller hun at kirken forbereder demonstrasjoner i Massachusetts og Kanses neste uke.

Westboro Baptist Church er en ytterliggående menighet som ikke har noen forbindelse til den store baptistbevegelsen i USA. Menigheten har lenge vært svært høylytte anit-homo-aktivister, og før de begynte med aksjonene i soldatebegravelser, møtte de opp i begravelsene til homofile, og mennesker som var døde av aids.