Nye reiseråd

Disse restriksjonene kan du møte på ferie

Fredag klokka 12 blir det klart hvilke europeiske land som oppfyller norske smittevernkrav. Ferielysten? Disse restriksjonene kan du møte i utlandet.

NYE REISERÅD: Fagdirektør Frode Forland i FHI presiserer at økt reisevirksomhet vil medføre økt risiko for å bli smittet. Video: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På en pressekonferanse fredag klokka 12 blir det klart hvilke europeiske land som får ja og hvilke som får nei når det kommer til norske smittekrav, og som nordmenn kan reise til uten å bli pålagt ti dagers innreisekarantene tilbake til Norge.

Regjeringen har varslet at Folkehelseinstituttets (FHI) liste over «røde» og «grønne» land skal være klar innen dagen. Kartet, som utarbeides av instituttet, vil bestemme hvilke land som fra 15. juli unntas fra Utenriksdepartementets (UD) reiseråd, som på tidspunktet fraråder alle utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige.

Hittil er de nordiske landene, med unntak av Sverige, unntatt fra reiserådet.

Dette gjelder

Dagbladet har kartlagt reisereglene og restriksjonene for noen av de mest populære målene for norske turister – for å gi en bedre pekepinn på hva som kan ventes når man legger ut på tur.

Dagbladet tar forbehold om at en rekke land oppdaterer sine råd og regler fortløpende. Det gjøres derfor oppmerksom på at visse punkter i oversikten kan ha endret seg etter publisering.

Siden söta bror foreløpig er unntatt, hopper vi rett til Danmark: Landet har åpnet for reisende fra Norge. Restriksjonene som gjelder for ferierende er at man må ha bestilt et ferieopphold med minimum seks overnattinger, skriver dansk politi på sine nettsider. Personer med bopel i Norge unntas fra dette kravet og kan reise fritt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer