Disse rikingene hadde null i inntekt i 2013

Røkke, Andresen, Spetalen, Hagen, Farstad, Olsen, Sveaas, Braathen, Midelfart og Dæhli er noen av de 50 rikeste med null i inntekt i fjor.

 Null inntekt:  Skikongen Bjørn Dæhlie hadde null inntekt i fjor, men en formue på 255 millioner kroner ga skatt på 2,84 millioner. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
Null inntekt: Skikongen Bjørn Dæhlie hadde null inntekt i fjor, men en formue på 255 millioner kroner ga skatt på 2,84 millioner. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Mange av de rikeste i Norge hadde null i nettoinntekt i 2013. Den mest kjente av disse er Kjell Inge Røkke, som til gjengjeld var den personen i Norge mest høyest ligningsformue i fjor.

Med en ligningsformue på 11,8 milliarder kroner ble det dermed solide 130,2 millioner kroner i skatt - 5,35 millioner kroner mer enn i 2012.

Katharina Andresen, datteren til den mer kjente Johan H. Andresen, hadde heller ikke inntekt i fjor, men med en ligningsformue på 4,6 milliarder kroner ble det solid med skatt. Og hun er den personen i Norge under 20 år som betalte mest skatt i fjor - over 51 millioner kroner.

Den mer kjente investoren Øystein Stray Spetalen hadde også null i nettoinntekt, men med knapt 1,8 milliarder kroner i formue slapp heller ikke han unna skatten i fjor.

Spetalen, Andresen og Røkke er i godt selskap med andre rikinger som Stein Erik Hagen, Sverre Farstad, Petter Olsen, Christen Sveaas, Erik Braathen, Hermine Midelfart og skikongen Bjørn Dæhlie.

Selv med 0 i inntekt måtte eiendomsutvikleren og investoren Dæhli ut med 2,84 millioner kroner i skatt, av en ligningsformue på 255 millioner kroner.

Vi har også tatt med Julie Varner på 0-oversikten. 706 kroner i nettoinntekt i fjor er tilnærmet null.

Flere nyheter Disse betalte mest skatt i 2013
Disse hadde de største inntektene i 2013
Disse personene har de største formuene