Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Disse rikingene hadde null i inntekt i 2014

Kjell Inge Røkke, Anne Grete Eidsvig, Ole Robert Reitan, Olav Thon, Petter Stordalen, Sverre Farstad, Bjørn Dæhlie, Øystein Stray Spetalen, Kjell Almskog og Dag Høili har noe til felles.

FORMUENDE: Anne Grete Eidsvig og Kjell Inge Røkke er tilsammen god for 11 milliarder kroner, men har ingen inntekt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FORMUENDE: Anne Grete Eidsvig og Kjell Inge Røkke er tilsammen god for 11 milliarder kroner, men har ingen inntekt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Med en nettoinntekt på 0 blir det sikkert ikke så lett å finne penger til å betale formueskatten, slik tilfellet for eksempel er for ekteparet Kjell Inge Røkke og Anne Grete Eidsvig.

Men det er tilsynelatende bare på papiret at det kan synes vanskelig. De to betalte i hvert fall tilsammen over 103 millioner kroner i formueskatt i fjor. Røkke har ifølge Kapital en reell formue på 11,1 milliarder kroner.

Betaler så det svir Sverre Farstad, største aksjonær i Farstad Shipping, måtte også grave frem drøyt 4 millioner kroner fra kistebunnen til å betale formueskatten i fjor.

I den grad det kan være en trøst betalte han 11 millioner kroner året før og det blir ganske sikkert mindre i inneværende år.

Farstad Shipping har falt som en stein på børsen og er ned 80 prosent det siste året, til en børsverdi på 542 millioner kroner. På toppen den 26. april 2011 var børsverdien 7,45 milliarder kroner.

Farstad-familen, med Sverre Farstad i spissen, eide på det meste aksjer for 3,4 milliarder kroner. Nå er de verdt 248 millioner kroner.

Familien har nå betalt langt mer i formueskatt i sin eiertid enn aksjene nå er verdt på Oslo Børs.Ålesund har for øvrig enda en riking med null i inntekt; Knut Haagensen, sønnen av klippfiskkongen Bjarne Haagensen. Også han måtte lete frem et par millioner kroner for å betale formueskatten på en ligningsformue på 207 millioner kroner.

Spetalen og Haudemann-Andersen i null Litt lengre ned på listen finner vi også investorene Jan Haudemann-Andersen og Øystein Stray Spetalen.

I 2013 betalte Spetalen 19,55 millioner kroner i skatt. I fjor slapp han unna med 1,2 millioner kroner, etter at lingningsformuen ble redusert fra 1,77 milliarder kroner til 117 millioner kroner.

Den reelle formuen til Spetalen er ifølge Kapital på 4 milliarder kroner. Haudemann-Andersen er ifølge Kapital god for 1,65 milliarder kroner, mens ligningsformuen hans er på 134 millioner kroner.

Spetalen med 0,0 Og i tillegg er Petter Stordalen oppført med null både i nettoinntekt og formue, mens Kapital har beregnet den reelle formuen hans til 13,4 milliarder kroner.

Med null i inntekt og null i formue blir det heller ikke mye skatt.

Høili i null - brukte 6 mill. på bryllup Dag Høili, som nettopp giftet seg og forærte fruen en Ferrari i morgengave, hadde også null i nettoinntekt i fjor, men med en ligningsformue på 102 millioner ble det litt skatt å betale på han også.

Og rett over Høili finner vi den gamle Kværner-sjefen, Kjell Almskog.

Her kan du klikke deg frem til topplistene i alle landets fylker, kommuner og postnummer.

Flere økonominyheter To brødre fra Tromsø tjente 200 mill.
Professor på 4. plass i Oslo
AF Gruppen varsler utbyttefest

NULLINNTEKT: Mange rikinger står uten inntekt og må grave frem penger fra kistebunnen for å betale formueskatten. Hegnar.no/Skatteetaten
NULLINNTEKT: Mange rikinger står uten inntekt og må grave frem penger fra kistebunnen for å betale formueskatten. Hegnar.no/Skatteetaten Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!