Disse rottweilerne har angrepet to barn på to uker

Ettåring ligger nå i respirator, Samuel (9) havnet på legevakten med hodeskader.

 - AVLIVES:  Politiet ønsker at disse to rotweilerne blir avlivet etter at de angrep en ettåring som nå ligger i respirator på sykehuset. Foto: Politiet.
- AVLIVES: Politiet ønsker at disse to rotweilerne blir avlivet etter at de angrep en ettåring som nå ligger i respirator på sykehuset. Foto: Politiet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Tidligere i dag skrev Dagbladet om en ettåring som ligger i respirator etter at han ble angrepet av to rottweilere som gikk løse i hagen.

På vei inn til huset sammen med familien etter en biltur hoppet hundene på ham og ettåringen pådro seg hodeskader som nå blir behandlet på sykehuset.

Men det er ikke det eneste angrepet rottweilerne Rolex og Allie står bak.

Sjokkerende opplevelse Anne Marie Hansens sønn, Samuel Hagenes Hansen (9), ble angrepet av de samme rottweilerne mandag 1. juli, utenfor huset - i samme gate som det nye angrepet fant sted. - Også da gikk begge hundene løse, skriver Fredrikstad Blad.

- Ja, min sønn ble angrepet av de samme to hundene, sier Hansen til Dagbladet.

- Vi måtte til legevakt for å få behandling. Det var en sjokkerende opplevelse, sier hun. Det er helt grusomt å tenke på at de samme hundene nå har påført også en liten gutt bittskader.

- Det er ufattelig tragisk at dette kan skje igjen, og at politiet ikke gjorde noe med det.

9-åringen som ble angrepet, havnet på legevakta.

- Det gikk heldigvis bra med sønnen min, men det kunne gått mye verre.

- Vi anmeldte saken til politiet. At politiet ikke har gjort noe er sjokkerende. Angrepet på ettåringen søndag kunne vært unngått, sier Hansen.

- Disse hundene burde tatt hånd om og avlivet for 14 dager siden.

- Etterforsket saken Krimsjef Ivar Prestbakken var på ferie da da denne hendelsen foregikk, men han er klar over at ting fort kunne sett annerledes ut i dag.

- Det er riktig at vi mottok en anmeldelse 2. juli. Det er vanskelig å være uenig at hvis politiet hadde gjort noe der og da så hadde ikke dette skjedd i ettertid. Men vi etterforsket saken på vanlig måte og det er en normal måte å gjøre det på. Men hvis vi rykker ut der og da er reglene annerledes, sier krimsjefen til Dagbladet.

- Jeg kan ikke svare på hvorfor vi ikke rykket ut der og da, sier han.

Politiet opplyste til Dagbladet tidligere i dag at ettåringen ikke er livstruende skadet.

- Ville skutt hunden selv hvis jeg kunne. Mihail Mihailov (24), eieren til Allie og Rolex, sier til Fredrikstad Blad at han ville skutt Rolex selv om han kunne.

Mihailov bekrefter angrepet både på ettåringen og niåringen.

Kom inn i hagen uten tillatelse Mihalov forteller til lokalavisen at hundene ikke kan klandres for angrepet på Hansens sønn.

— Jeg satt i stua da stesøsteren til gutten plutselig åpnet bakdøra. Gutten og stefaren var i hagen. De hadde ikke gitt beskjed om dette. Jeg var overhodet ikke forberedt på det, forteller han.

Angrepet på ettåringen beklager han på det sterkeste.

— Jeg beklager skikkelig, og har ikke ord for å beskrive hvor lei meg jeg er for det som skjedde. Det er et godt nabolag, og det er trist at alle naboene nå er sinte på meg.

KUTT I HODET: Samuel Hagenes Hansen fikk et stygt kutt i hodet etter møtet med rottweilerne. Foto: PRIVAT
KUTT I HODET: Samuel Hagenes Hansen fikk et stygt kutt i hodet etter møtet med rottweilerne. Foto: PRIVAT Vis mer