Du leser nå Dagbladet Pluss

Disse rovdyrene går inn i byer, og det finnes over en million av dem

I USA kalles de gjerne «coywolf» eller «woyote».

VAR IKKE EN EKTE PRÆRIEULV: Dette dyret gikk under tilnavnet østlig prærieulv, men da dyrene ble DNA-testet viste det seg at både ulv og tamhund sto på stamtavlene. Foto: NTB Scanpix
VAR IKKE EN EKTE PRÆRIEULV: Dette dyret gikk under tilnavnet østlig prærieulv, men da dyrene ble DNA-testet viste det seg at både ulv og tamhund sto på stamtavlene. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva får du hvis du mikser en prærieulv med ulv og tamhund? Svaret finnes på østkysten i USA, og de løper rundt i flokker på stadig større landområder.

Den unike miksen av de ulike canis-artene er blitt så vanlig at antallet dyr estimeres til godt over én million eksemplarer. Disse nye dyrene er sterke og raske, med et så kraftig bitt at de i flokk kan felle den amerikanske moosen, en elg på opptil 600 kilo.

De ble kalt østlig prærieulv tidligere. Så ble det kjent hvilket dyr de egentlig var, der præriegenene var kraftig utblandet.

27 prosent ulv

Forsker Javier Monzor har studert 437 eksemplarer av det som på folkemunne kalles «coywolf», miksen fra «wolf» og «coyote». Hans rapport fra 2014 viser at dyrenes genetiske opprinnelse i snitt besto av 62 prosent prærieulv, 27 prosent ulv og 11 prosent hund.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.