+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Disse rustne vrakene er verdt 700 millioner

I 50 år har denne bilskatten forfalt på et støvete lager.

MERCEDES-KLASSIKER: En «Sølvpil» fra 1939.  Den ble brukt av flere av de mest kjente tyske formel1-kjørerne rett før krigen.  I dag er den falleferdige - og kollisjonsskadde - bilen verdt en formue på samlermarkedet.  Foto: ELINE BENJAMINSEN
MERCEDES-KLASSIKER: En «Sølvpil» fra 1939. Den ble brukt av flere av de mest kjente tyske formel1-kjørerne rett før krigen. I dag er den falleferdige - og kollisjonsskadde - bilen verdt en formue på samlermarkedet. Foto: ELINE BENJAMINSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KASSEL (Dagbladet): Sommerens store magnet for veteranbilfolk fra fjern og nær er de 1500 kvadratmeterne i en lagerhall på et industriområde utenfor Kassel - der deler av den legendariske og myteomspunne bilsamlingen til brødrene Hans og Fritz Schlumpf blir vist fram for første gang på 50 år.  

Stengt for alle De sveitsiske brødrene hadde i etterkrigstida tjent store penger på tekstilfabrikkene sine i franske Mulhouse. 

Men det var gamle luksuskjøretøyer var karenes store interesse. 

Agenter pløyde det europeiske markedet for samlinger og enkelte kjøretøyer.  Brødrene hadde 30 teknikere ansatt til å ta seg av bilparken - og absolutt ingen utenforstående fikk noen gang lov til å stikke snuten innenfor.  

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.