- Disse satans mordere

TROMSØ (Dagbladet): - USA er en terrornasjon. Ikke noe annet land har forårsaket mer lidelse i verden etter 2. verdenskrig, hevder SVs stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg gjentar Olof Palmes ord om USAs bombing av Vietnam: Disse satans mordere! USA myrder mennesker også i dag, i Afghanistan, sier Ballo til Dagbladet.

Forbrytersk

SV-politikeren kommer nå med svært sterke utfall mot vår største NATO-allierte.

Han mener Norge burde gått foran og bedt USA benytte andre virkemidler i kampen mot internasjonal terrorisme. Ifølge Ballo gjør den uforbeholdne norske støtten til USAs operasjoner Norge til et land som støtter terror mot sivile.

- USA har - gjennom sin utenrikspolitikk - i tiår etter tiår deltatt i terrorhandlinger og alvorlige forbrytelser mot menneskeheten. Dette er dokumentert, sier han.

- Statlig terror dreper også mennesker, og her har USA mye å svare for. Jeg kan ikke forstå hva vi har å tjene på ved å logre for et slikt land. Men det er akkurat det de fleste i vårt politiske miljø gjør. Mangelen på kritiske innfallsvinkler er skremmende. Å stille spørsmål er ikke det samme som å støtte Osama Bin Laden, sier Ballo.

Ingen moral

Han mener USAs bombing av folket i Afghanistan er terrorisme - på lik linje med annen terror mot uskyldige sivile.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer