Disse skal feste med regjeringa

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Minister Trond Giske får hygge seg med mora si under regjeringens mottakelse for 250 trønderske kjendiser og samfunnstopper i Erkebispegården. Se hvem Ap skal feste med og hvem som ikke ble funnet verdig!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møtte Jens med hornmusikk

AP-topp sint på Slungård

Norunn Illevold Giske er dirigent for koret Embla. For balansens skyld er også Cantus-dirigent Tove Ramlo invitert, men ingen andre av Sør-Trøndelags mange sangkor.

Klokka 1930 i kveld spanderer statsminister Jens Stoltenberg stående buffet. Gjestene er studenter, pensjonister, kulturpersoner, politikere, presse-, organisasjons- og næringslivsfolk.

Mange er husket, men noen er glemt. Noen har ikke fått invitasjonen i tide. Andre har fått innbydelsen i feil navn. Det har tydeligvis gått fort for seg, når statsministerens stab har planlagt den historiske utflukten til Trondheim, der det er regjeringskonferanse i dag.

  • Invitasjonen til TrønderOperaens daglige leder, Harald Bjørkøy, er i hastverket gått til broren, Kåre Bjørkøy.
  • Rema-sjef Odd Reitan får komme, men det får ikke byens andre søkkrike kjøpmann, den kjente motstanderen av Brustad-buene, Trond Lykke.
  • Rosenborg får møte med et lag på fem: Treneren Nils Arne Eggen, direktørene Rune Bratseth og Nils Skutle og spillerne Bent Skammelsrud og Erik Hoftun . Klubbens formann, Knut Skoglund, er ikke invitert. Æres-Kniksen-vinneren Mini er heller ikke funnet stor nok i denne sammenhengen.
  • Idrettsklubbene Byåsen IL Håndball, Sjetne Håndball og Trondheims Ørn får også være med. Det får ikke byens store idrettslag, Strindheim og ishockeyklubben TIK.
  • Fra byens banker er bare toppsjefene invitert, men Sparebanken Midt-Norge får komme med to. Ekstra mann fra banken er tidligere ordfører, nåværende konserndirektør Marvin Wiseth. Sjefen for landsdekkende Kommunekreditt er det ikke funnet plass til.
  • Blant de inviterte kulturkjendisene finner vi AP-vennen Åge Aleksandersen, men ikke hans tidligere samarbeidspartner, frifanten Terje Tysland. Derimot er det blitt plass til alle Tre små kinesere og hele gruppa Motorpsycho.
  • Fjortispop-heltene Soda får komme på festen, mens de kjente sjefene bak denne og mange andre platesuksesser, de AP-vennlige Norske Gram-sjefene Gunnar Hordvik og Arve Løberg, må sitte hjemme denne kvelden.
  • Noen utflyttede trønderske kulturpersonligheter er også invitert, som Liv Ullmann, Arve Tellefsen og danseren Ingrid Lorentzen.
  • De trønderske TV-heltene Tande-P. og Tore «sporet» Strømøy må nøye seg med å lese om regjerningens fest i avisene. Det samme må skuespilleren Jakob Margido Esp. Med så mye fint folk til stede, er det ikke blitt plass til Flettfrid.
SJALABAIS: Ap-regjeringa inviterer til festligheter i kveld. Men ikke alle får komme.