Disse skiltene skaper trøbbel for Statens vegvesen

- Det har gått litt i krøll.

MARIDALEN: Det første skiltet i Statens vegvesens trafikksikkerhetskampanje «Del veien»/«Del vegen» ble satt opp i Maridalen i Oslo i 2014. Foto: Statens Vegvesen
MARIDALEN: Det første skiltet i Statens vegvesens trafikksikkerhetskampanje «Del veien»/«Del vegen» ble satt opp i Maridalen i Oslo i 2014. Foto: Statens Vegvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statens vegvesens «Del veien»-kampanje skaper problemer i både nynorsk- og bokmålskommuner. Veien må bli til vegen, og omvendt, noe som fort kan bli dyrt, skriver Telemarksavisa.

I Statens vegvesens håndbok om trafikkskilt fra 2014 står det at «skilt som gis med tekst, skal ha den målform som er vedtatt i den kommune hvor skiltet settes opp, jf. forskrift om målvedtak i kommunar og fylkeskommunar. I språklig nøytrale kommuner skal skiltmyndigheten velge målform i samråd i kommunen».

Ifølge Telemarksavisa er det satt opp et «Del veien»-skilt i Bø. Fordi Bø er en nynorskkommune skulle det ha stått «Del vegen». Av Telemarks 18 kommuner, er åtte nynorskkommuner og ti nøytrale.

Skal gå gjennom

- Vi trodde først det dreide seg om to skilt, men nå kan det hende det er snakk om tre. All skilting vi gjør skal forholde seg til målformen i kommunen. Det er flere kommuner her skal ha skiltene på nynorsk, og det må vi forholde oss til. Det er vi som har gjort feil, sier Eivind Gurholt, seksjonsleder i Statens vegvesen i Telemark, til Dagbladet.

- Det har gått litt i krøll. Nå må vi gå gjennom alle skiltene og sjekke hva som er riktig og galt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer