Disse skiltene skaper trøbbel for Statens vegvesen

- Det har gått litt i krøll.

MARIDALEN: Det første skiltet i Statens vegvesens trafikksikkerhetskampanje «Del veien»/«Del vegen» ble satt opp i Maridalen i Oslo i 2014. Foto: Statens Vegvesen
MARIDALEN: Det første skiltet i Statens vegvesens trafikksikkerhetskampanje «Del veien»/«Del vegen» ble satt opp i Maridalen i Oslo i 2014. Foto: Statens Vegvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statens vegvesens «Del veien»-kampanje skaper problemer i både nynorsk- og bokmålskommuner. Veien må bli til vegen, og omvendt, noe som fort kan bli dyrt, skriver Telemarksavisa.

I Statens vegvesens håndbok om trafikkskilt fra 2014 står det at «skilt som gis med tekst, skal ha den målform som er vedtatt i den kommune hvor skiltet settes opp, jf. forskrift om målvedtak i kommunar og fylkeskommunar. I språklig nøytrale kommuner skal skiltmyndigheten velge målform i samråd i kommunen».

Ifølge Telemarksavisa er det satt opp et «Del veien»-skilt i Bø. Fordi Bø er en nynorskkommune skulle det ha stått «Del vegen». Av Telemarks 18 kommuner, er åtte nynorskkommuner og ti nøytrale.

Skal gå gjennom

- Vi trodde først det dreide seg om to skilt, men nå kan det hende det er snakk om tre. All skilting vi gjør skal forholde seg til målformen i kommunen. Det er flere kommuner her skal ha skiltene på nynorsk, og det må vi forholde oss til. Det er vi som har gjort feil, sier Eivind Gurholt, seksjonsleder i Statens vegvesen i Telemark, til Dagbladet.

- Det har gått litt i krøll. Nå må vi gå gjennom alle skiltene og sjekke hva som er riktig og galt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.